Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Ministeri d’Agricultura alerta que manca mà d’obra per a la recollida de collites pel coronavirus

ACN Madrid.-El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha alertat que manca mà d’obra per a la recollida de collites a diferents llocs de l’Estat. Planas ha dit que estan estudiant com […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Madrid.-El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha alertat que manca mà d’obra per a la recollida de collites a diferents llocs de l’Estat. Planas ha dit que estan estudiant com donar resposta a la necessitat de treballadors “que existirà de forma immediata per recollir productes del camp”. És una altra conseqüència de la crisi del coronavirus que ha generat problemes de circulació de temporers d’altres països que normalment s’incorporen a les campanyes de recollida de collites. En roda de premsa aquest dimecres a la tarda des de Moncloa, el ministre d’Agricultura ha afirmat que la problemàtica és diferent a cada autonomia i podrien donar solucions diferents a cada territori però ha dit que haurà de ser “amb mà d’obra de proximitat”.

Planas ha mencionat la situació de la recollida de fruits vermells a Huelva i ha remarcat que ara s’inicia la recollida de fruita d’os per a la qual calen treballadors.Preguntat per la possibilitat d’agilitzar els tràmits de regularització de persones migrants, Planas no ho ha descartat. “Aquestes qüestions ens han estat transmeses els últims dies” per les organitzacions d’agricultors, ha dit, i s’estan valorant mesures en contacte amb el Ministeri de Treball i el d’Inclusió i Seguretat Social.El Ministeri d’Agricultura també està en contacte amb les Comunitats Autònomes i les organitzacions professionals d’agricultors i les empreses cooperatives. Planas ha esperat poder comunicar la solució “en els pròxims dies”. “Estem seguint de molt a prop el que fa França o Itàlia. Hem de buscar una solució que s’adapti a les necessitats d’Espanya”, ha dit.