Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El mercat elèctric, en el punt de mira

ACN Barcelona – Titulars diversos aquest dilluns a les portades dels diaris, però amb el mercat elèctric en el punt de mira. “Europa es prepara per capgirar el mercat elèctric”, […]

Agències 05/09/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos aquest dilluns a les portades dels diaris, però amb el mercat elèctric en el punt de mira. “Europa es prepara per capgirar el mercat elèctric”, assenyala el rotatiu ‘Ara’, que recorda que la CE opta per posar un topall a les renovables i no al gas, i que Alemanya anuncia ajudes de 65.000 MEUR i gravarà les elèctriques. La fotografia de portada és per a un “Nou curs amb molts canvis”. Per la seva banda, ‘El Periódico’ assegura que “La UE està a punt per intervenir ja en ferm en el mercat elèctric” i constata que la Comissió es prepara per frenar els preus però no veu amb bons ulls generalitzar l’excepció ibèrica. En aquesta capçalera, la fotografia principal és per a una “Enlluernadora Penélope” al Festival de Venècia.

‘La Vanguardia’ obre la primera pàgina amb “Shcolz diu que Alemanya està preparada per passar l’hivern sense gas rus” i dedica la fotografia a Liz Truss, que acaricia el càrrec de premier britànica. “La natalitat caurà més a Espanya els pròxims deu anys” i “L’opció d’abandonar el Govern guanya suports a JxCat”, altres notícies destacades en portada.

El diari ‘El Punt Avui’ diu que “Les aules respiren”, ja que comença un curs sense restriccions i que es fonamentarà en la interacció. Com a notes negatives, l’organització de l’horari de tarda és el que genera més problemes i que serà un retorn “més car per a les famílies”. “El Regne Unit espera el nou primer ministre” i “El govern francès no té intenció de desencallar el Midcat”, altres titulars destacats.

El rotatiu ‘ABC’ obre amb “El fin de la pandemia dispara la delincuencia en un 25 por ciento” i foto de portada per al canceller Olaf Scholz i “Alemania inyecta 65.000 millones para rescatar familias y empresas”. Per la seva banda, ‘La Razón’ posa l’accent en “Cuatro vocales conservadores deciden si Sánchez toma el TC”, i recorda que “El presidente del Gobierno y ERC dependen de que Carlos Lesmes y otros tres se pasen al bloque de la izquierda”. Fotografia principal per al papa Francesc, que “eleva a los altares al Papa Juan Pablo I de la sonrisa”.

‘El Mundo’ segueix amb les “pressions” del govern sobre el poder judicial i destapa una frase de la judicatura: “Si el CGPJ no nombra, que Lesmes se olvide de ir al TC”. El referèndum constitucional de Xile destaca a la fotografia de portada, que també assenyala que “Bruselas frena el tope ibérico para toda la UE, que costaría unos 200.000 millones”.

Finalment, el diari ‘El País’ publica un baròmetre d’opinió sobre les mesures d’estalvi energètic. “Una mayoría amplia apoya las medidas para ahorrar energía”, sentencia el rotatiu. “Los votantes del PP también respaldan limitar la climatización”, com a subtítol. “El PP de Feijóo suma cuatro décimas a su ventaja sobre el PSOE” i “Bruselas estudia un tope al gas ruso para Alemania y el Este”, altres notícies destacades.