Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El madrileny César Dezfuli és un dels guanyadors europeus del World Press Photo pel projecte ‘Passengers’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El concurs internacional de fotoperiodisme World Press Photo ha proclamat aquest dimecres els seus guanyadors “regionals”, entre els quals hi ha el madrileny César Dezfuli (1991), premiat en l’àmbit d’Europa en la categoria de Format Obert. El seu treball ‘Passengers’, sobre històries de persones migrants que creuen el Mediterrani, ha merescut el reoneixement del jurat. També el fotògraf Emilio Morenatti, establert a Barcelona, ha rebut una menció d’honor regional per ‘War wounds’, un reportatge sobre civils amputats a la guerra d’Ucraïna. El World Press Photo donarà a conèixer els seus guanyadors globals el dia 20 d’abril. L’exposició amb tots els guanyadors visitarà Barcelona del 9 de novembre al 17 de desembre.

A l’espera del veredicte sobre els guanyadors globals, el concurs ha fet públics avui els 24 guanyadors regionals (6 regions) en quatre categories diferenciades, així com els sis mereixedors de mencions d’honor. El World Press Photo 2023 ha comptat enguany amb la participació de 3.752 fotògrafs de 127 països. Dels 24 guanyadors regionals, 16 són de les regions on van captar les seves imatges, i provenen de fins a 23 països, inclòs l’estat espanyol.

Publicitat

César Dezfuli, guanyador regional Europeu 2023 en la categoría de Format Obert, va ser un dels finalistes de la primera Beca JOana Biarnés per a joves fotoperiodistes l’any 2019, amb el mateix projecte ‘Passengers’. El 2017 havia presentat una primera aproximació al projecte al festival barceloní DOCfield. Ambdues iniciatives organitzades per la Fundació Photographic Social Vision, també responsable de l’exposició del World Press Photo a Barcelona.

<strong>Temes d’actualitat</strong>

Pel que fal conjunt dels treballs regionals premiats enguany, se centren en alguns dels problemes de més actualitat, de la guerra d’Ucraïna a l’Afganistan dels talibans, passant per diverses situacions derivades de la crisi climàtica, del Marroc fins als incendis a Austràlia, el Perú i el Kajastán, segons destaca l’organització.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió