Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El jutge desestima la demanda de Pimec contra Canadell per vulneració del dret a l’honor

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El jutjat de primera instància número 11 de Barcelona ha desestimant la demanda de Pimec contra l’expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona Joan Canadell per vulneració del dret a l’honor després que l’expresident de l’ens cameral afirmés que la patronal feia “25 anys que no elegia president”. Canadell ho va dir en un acte organitzat pel Consell General de Cambres de Catalunya a la Llotja de Mar a finals del 2020. Segons el jutge, “no s’observa en les manifestacions del demandat cap matís injuriós, desproporcionat o denigrant” i atribueix les manifestacions de Canadell a la llibertat d’expressió. La sentència no és ferma i es pot recórrer en el període de 20 dies.

Pimec demanava que es condemnés Canadell al pagament de 30.000 euros per manifestar que Pimec feia 25 anys que no celebrava eleccions i que escollien el seu president a dit, en referència al període que Josep González va estar al capdavant de la patronal.

Publicitat

Després de conèixer la sentència, fonts de Pimec han explicat a l’ACN que el Comitè Executiu i els serveis jurídics de l’entitat valoraran properament si recorren la sentència davant l’Audiència de Barcelona. Segons la patronal, en la resolució judicial “queda acreditat mai ha vulnerat les lleis, ni els estats, ni els reglaments en els seus processos electorals i s’acorden tots ells a la legalitat”.

D’altra banda, fonts de la patronal han assenyalat a l’ACN que la demanda va ser interposada contra Canadell a títol personal però “mai contra cap institució”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió