Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat reclama un consorci de gestió dels monuments per Tarragona

ACN Tarragona.-El president del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Rafael Ruiz, ha reclamat aquest divendres que Tarragona tingui un consorci entre les diferents administracions per gestionar de manera eficient […]

Avatar
Agències 04/12/2020

ACN Tarragona.-El president del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Rafael Ruiz, ha reclamat aquest divendres que Tarragona tingui un consorci entre les diferents administracions per gestionar de manera eficient el patrimoni romà de Tàrraco. Ruiz, que també és alcalde d’Eivissa, ho ha defensat durant l’acte d’entrega del Premi Tàrraco, un reconeixement que Tarragona fa anualment a una persona o col·lectiu per la seva defensa del patrimoni, i que enguany ha estat atorgat al grup. El president del col·lectiu ha remarcat que en moltes ocasions els ajuntaments es queden sols a l’hora de vetllar per la conservació dels monuments i ha afirmat que “no hi ha un acompanyament com caldria de les administracions autonòmiques i estatals”.

Sobre la qüestió, el batlle tarragoní Pau Ricomà, ha recordat que la llei a dia d’avui no permet fer consorcis, com els que tenen Eivissa o Mèrida, i ha apuntat que cal buscar alternatives. L’opció que està explorant Tarragona és la d’una taula de gestió amb la Generalitat i l’Estat, però de la qual en quedarien fora municipis que també tenen monuments de Tàrraco, com Constantí, Altafulla o Roda de Berà.L’entrega del guardó s’ha fet al saló de plens de l’Ajuntament. Ricomà ha repassat els avenços que ha fet la ciutat en les darreres dècades en la conservació dels monuments declarats Patrimoni de la Humanitat. Paral·lelament, el conseller de Patrimoni municipal, Hermán Pinedo, ha posat en valor la tasca del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitati el paper que hi juga Tarragona com a membre.Posteriorment, al passeig arqueològic s’hi ha descobert una placa commemorativa que el col·lectiu ha regalat a Tarragona pels 20 anys com a ciutat Patrimoni Mundial per la Unesco.