Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El Govern vol concretar els canvis prioritaris per a la reforma horària en un pla de transició 2020-2021

ACN Barcelona.-El Govern vol enllestir abans de finals d’any un pla de transició 2020-2021 que reculli els canvis i accions que s’han d’impulsar de forma prioritària perquè la reforma horària […]

Agències 29/05/2019

ACN Barcelona.-El Govern vol enllestir abans de finals d’any un pla de transició 2020-2021 que reculli els canvis i accions que s’han d’impulsar de forma prioritària perquè la reforma horària sigui una realitat el 2025, l’horitzó fixat per a la transformació de l’organització del temps de la vida quotidiana. “Ha arribat l’hora de començar a concretar la reforma horària”, ha afirmat el director de l’Oficina per a la Reforma Horària del Govern, Alexis Serra, en la presentació de la sisena edició de la Setmana dels Horaris. La iniciativa, que se celebrarà del 3 al 7 de juny, té per objectiu donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària. Un dels trets de sortida d’aquesta edició serà la constitució de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reforma Horària, aquest divendres al Palau de la Generalitat, amb l’assistència prevista del president, Quim Torra, i de les 110 organitzacions signatàries.

Serra ha assenyalat que la voluntat del Govern és crear “mitjançant un procés de concertació social” un pla de transició 2020-2021 perquè el Pacte per a la Reforma Horària, que es va signar el 17 de juliol del 2017, comenci a tenir resultats concrets. De fet, l’oficina que dirigeix Serra, creada el gener passat, és l’estructura encarregada de coordinar i desplegar les polítiques públiques relacionades amb la reforma horària, ha explicat. El director de l’Oficina per a la Reforma Horària ha destacat que la sisena edició de la Setmana dels Horaris també ve marcada per l’oportunitat de reimpulsar la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Reforma Horària, després de les eleccions municipals. Per a Serra, és el moment que els equips de govern municipals incorporin els usos del temps en els seus cartipassos. Ara formen part de la xarxa 153 municipis. El promotor de la Reforma Horària, Fabian Mohedano, s’ha mostrat confiat que el 2025 “mirarem enrere i veurem que hi ha coses que han canviat” i ha assegurat que en els cinc anys en què han treballat per a la reorganització del temps han aconseguit actuar com “un dic de contenció sobre l’expansió horària”. Estudi sobre horaris esportius; bones pràctiques d’empreses i sessions de cine avançades a Terrassa La Setmana dels Horaris s’emmarca en les accions que impulsa la Iniciativa per a la Reforma Horària. Entre les activitats programades, es presentaran un estudi sobre horaris de pràctica esportiva i l’informe ‘Les dones i la reforma horària: Temps retrobat’. També, deu empreses explicaran al conseller de Treball, Chakir el Homrani, les bones pràctiques en aquest àmbit i s’organitzarà un seminari sobre els horaris als instituts. Com a cloenda, es farà una taula amb la participació de representants de xarxes internacionals vinculades als usos dels temps, els horaris i la cronobiologia. Una altra de les iniciatives de la Setmana dels Horaris és la del Cinema Catalunya de Terrassa, que programarà les últimes sessions del divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 a les 21:30 i a les 21:45, mitja hora abans de l’habitual.