Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El Govern instarà la Fiscalia a retirar les acusacions contra els presos i alliberar-los després de l’informe de l’ONU

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el Govern instarà la fiscal general de l’Estat, a través del fiscal superior de Catalunya, a retirar totes les […]

Agències 29/05/2019

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el Govern instarà la fiscal general de l’Estat, a través del fiscal superior de Catalunya, a retirar totes les acusacions contra els “presos polítics” i a demanar-ne la llibertat “immediata”, després de l’informe de l’ONU. En una declaració institucional des del Palau de la Generalitat aquest dimecres a la tarda, Torra ha explicat que el Consell Executiu aprovarà la comunicació en una reunió extraordinària monogràfica divendres. El president ha subratllat que Espanya “dilapida tota credibilitat democràtica” amb l’ús “indiscriminat i parcial” de les institucions i poders de l’Estat, en un comportament que, segons creu, “més d’hora que tard” li passarà factura als tribunals internacionals.

Torra ha valorat així la resolució del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de les Nacions Unides, que exigeix la llibertat “immediata” dels “presos polítics” Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El president ha apuntat que l’informe implica també la resta de presos malgrat que no formin part “formalment” de la demanda presentada. El cap del Govern ha advertit que qui intenti minimitzar la resolució o restar-li valor “s’equivocarà de totes totes”, ja que aquests informes “són d’obligat compliment, i si el Regne d’Espanya no les compleix estarà vulnerant el dret internacional”, tal com ha defensat.Torra ha subratllat que la legislació espanyola permet els referèndums i que les crides a participar-hi són “legítimes”. “I no hi ha cap projecte polític ni cap opinió o interès patriòtic que pugui passar mai per davant dels drets humans, civils i polítics dels ciutadans europeus”, ha continuat el president. Torra també ha sentenciat que la decisió de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat de mantenir la petició de penes pels delictes de rebel·lió i sedició és una “demostració més de l’esperit de venjança i no pas de justícia de tot aquest procés”.