Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El govern espanyol simplifica mesures d’higiene de producció primària per millorar la rendibilitat de petits productors

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres un reial decret que regula i flexibilitza l’aplicació de disposicions de la Unió Europea (UE) relacionades amb la higiene alimentaria que […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres un reial decret que regula i flexibilitza l’aplicació de disposicions de la Unió Europea (UE) relacionades amb la higiene alimentaria que afecta la producció i comercialització d’aliments. La mesura simplifica els requisits en matèria de seguretat i higiene de la producció primària, cosa que permet l’adequació de les tècniques tradicionals de producció i facilita que la seva venda als mercats pròxims. El text té la intenció d’afavorir la rendibilitat i subsistència dels petits productors i impulsar el consum de proximitat. La norma és específica per les pimes alimentaria i tracta d’impulsar el consum informat i responsables a través de millores en les etiquetes i l’accés a la informació.

En concret, estableix les condicions perquè els petits establiments puguin fer sacrificis d’animals (aus i conills) a les seves instal·lacions. Només es podran sacrificar animals de la granja o que hagin complert l’estada mínima establert i els límits de sacrifici anual en cada cas. L’autoritat establirà pels petits escorxadors i establiments que facin carn picada, pautes pròpies. A més, s’adapten els requisits estructurals per adequar-los a la mida dels petits escorxadors i dels escorxadors mòbils. Alhora, el text marca pautes d’higiene als petits productors primaris per afavorir el consum de proximitat i els canals curts de comercialització. D’aquesta manera, es permet la venda directa de petites quantitats de carn a consumidors o a establiments de venda al detall, que es podrà fer a l’explotació o en mercats ocasionals, sempre que la distància entre l’explotació i aquests mercats sigui de menys de més de 100 quilòmetres.