Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El govern espanyol ratifica la retallada del 55% de la partida per a polítiques actives d’ocupació de la Generalitat

ACN Madrid.-El govern espanyol ha avalat a la reunió del Consell de Ministres d’aquest dimarts la distribució de 1.048 milions d’euros a les Comunitats Autònomes perquè els destinin a polítiques […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha avalat a la reunió del Consell de Ministres d’aquest dimarts la distribució de 1.048 milions d’euros a les Comunitats Autònomes perquè els destinin a polítiques actives d’ocupació. És la decisió que va comunicar el Ministeri de Treball a les autonomies en el marc de la Conferència Sectorial d’Ocupació que va tenir lloc l’1 d’abril. La Generalitat va criticar que aquesta distribució implica una retallada del 55% de la part destinada a Catalunya del fons per a polítiques actives. L’Estat donarà 173 milions d’euros a la Generalitat. Són 215 MEUR menys amb relació a l’any passat quan van ser 388, segons va denunciar la Generalitat que ho va considerar “inacceptable”.

A partir d’ara, els ingressos per finançar les formacions que s’extreien de les nòmines dels treballadors es podran destinar al finançament de les prestacions d’atur. La conselleria de Treball va lamentar en un comunicat que la mesura “trenca les solucions” que s’hauran d’aplicar en benefici dels treballadors afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.La ministra de Treball, Yolanda Díaz, va argumentar uns dies més tard en una conferència de Pimec que la retallada en polítiques actives d’ocupació és “absolutament excepcional” i “reversible” un cop passi la crisi sanitària del covid-19.