Edició 2161

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 25 de juny del 2024
Edició 2161

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 25 de juny del 2024

El govern espanyol presentarà en els pròxims dies un paquet de mesures fiscals que acompanyaran l’impost als rics

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La ministra d’Hisenda i portaveu del PSOE, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol activarà “els pròxims dies” un nou paquet de mesures fiscals que acompanyarà l’impost a les grans fortunes per “enfortir” l’estat del benestar. Segons Montero algunes d’aquestes mesures estaran incorporades als pressupostos generals de l’Estat per al 2023, i altres aniran “en una norma específica” perquè entrin en vigor el 2023. L’objectiu, ha dit, és que “en moments de crisi” existeixin recursos com els que l’executiu ha posat en marxa per al sector del transport o en mecanismes de finançament per a les pimes.

En roda de premsa a la seu del PSOE, Montero ha criticat el “populisme fiscal” del PP, que és “incongruent”, ha afirmat, amb la justícia fiscal perquè “es dirigeix a la minoria”. “No podem demanar solidaritat als conciutadans d’Europa amb l’arribada de 140.000 milions d’euros mentre alguns fan política de rebaixa fiscal”, ha dit.

Publicitat

En aquest sentit, ha advertit que les comunitats governades pel PP “no poden demanar més diners al govern d’Espanya” mentre utilitzen la fiscalitat per “fer populisme” i beneficiar “una minoria”, perquè això genera “desigualtat” i afecta el dinamisme econòmic i a la situació dels que tenen menys capacitat.

En tot cas ha afirmat que el seu govern “seguirà treballant des de la pedagogia” per “desemmascarar” el “populisme” del PP i “complirà els compromisos de la seva agenda” i per tant “no practicarà una política incoherent” amb el que demanen els organismes internacionals per protegir els ciutadans i recuperar l’economia.

Resposta a Díaz

Montero també ha respost les manifestacions de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que ha apuntat que el PSOE i Podem encara estan lluny d’un acord sobre els pressupostos generals de l’Estat per al 2023.

La ministra d’Hisenda ha afirmat que els pressupostos arribaran “en temps i forma” i per tant les dues formacions assoliran un acord. “Vull emmarcar aquestes paraules en la situació que es produeix quan hi ha una negociació, i estic convençuda que arribarem a un acord aviat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió