Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El govern espanyol declara Gernika primer lloc de memòria de la nova llei de memòria democràtica

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El govern espanyol declararà la localitat basca de Gernika primer lloc de memòria de la nova llei de memòria democràtica. El ministre de la presidència, Félix Bolaños, ho ha anunciat aquest dimecres des de la mateixa ciutat escenari d’un bombardeig “absolutament atroç” el 1937 per part de les forces “colpistes” que va causar centenars de morts. El ministre ha subratllat, però, que “ni el cop d’Estat del 36, ni el bombardeig del 37 a Gernika, ni els prop de 40 anys de dictadura” van poder “impedir” la democràcia posterior, una democràcia “avançada en la qual hi cabem tots, hi convivim tots” i que fa que “cada dia estiguem més orgullosos de pertànyer a Espanya”.

El ministre de la Presidència ha explicat que l’executiu espanyol ha triat Gernika com a primer lloc de memòria conforme a la nova llei de memòria democràtica perquè va ser el primer lloc on, en el marc de la guerra civil espanyola, hi va haver un bombardeig “indiscriminat a la població civil, on van morir centenars d’innocents a mans dels nazis, dels feixistes, dels colpistes”.

Publicitat

Per això, ha insistit Bolaños, “en record a tots ells, des del govern d’Espanya els volem dir que la seva memòria segueix avui present, que la nostra democràcia és avui també resultat de la seva memòria, del seu reconeixement, del seu record, a totes aquelles persones de Gernika i entorn que van perdre la vida el 1937, ara fa 86 anys”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió