Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

El govern espanyol aprova transferir 88 milions a la Generalitat per a programes de millora de la qualitat educativa

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts destinar a les comunitats autònomes 566 milions d’euros a la millora de la qualitat del sistema educatiu, 88 dels quals es transferiran a la Generalitat. Segons la ministra d’Educació, Pilar Alegría, es desplegaran a través de cinc programes de reforç d’estudiants, orientació personal, formació en llenguatge computacional, educació inclusiva i compra de llibres de text i material escolar. La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha afirmat que el seu executiu ha multiplicat per cinc els fons per educació respecte al del govern de Mariano Rajoy, perquè el seu govern entén que l’educació és la palanca més potent per promoure la justícia social i la igualtat d’oportunitats.

En concret, l’executiu ha aprovat distribuir els 566 milions en cinc programes. Segons Alegría, el programa Proa Plus té una inversió de 118 milions d’euros a tot l’Estat (14,5 a Catalunya) i està destinat a activitats de reforç d’estudiants, tutoria o codocència a 3.000 centres educatius d’especial complexitat.

Publicitat

El segon programa, de 55 milions d’euros (9 a Catalunya), és d’unitats d’acompanyament d’orientació personal i familiar per acompanyar els estudiants des de la Primària a la Secundària per evitar el fracàs escolar i l’abandó prematur de l’educació.

El tercer és de 298 milions d’euros (51,5 a Catalunya) per impulsar un programa pioner per a l”escola 4.0′ i formar els alumnes en programació, llenguatge computacional i robòtica. Arribarà a 5,5 milions d’estudiants des de l’etapa d’educació infantil fins la secundària, i hi participaran 17.000 centres educatius.

El quart acord és de 36,6 milions d’euros (6 a Catalunya) per a l’educació inclusiva perquè els centres d’educació ordinària i els d’educació especial puguin millorar els seus recursos materials i humans per atendre la diversitat a les aules.

El cinquè acord és per a la compra de llibres de text per valor de 58,5 milions d’euros, dels quals 6,7 aniran a Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió