Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Govern destinarà 946 milions d’euros fins al 2029 per acabar el tram central de la línia 9 de metro

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat destinar 946 MEUR a la construcció del tram central de la línia 9 de metro entre la Zona Universitària i la Sagrera, que està previst […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat destinar 946 MEUR a la construcció del tram central de la línia 9 de metro entre la Zona Universitària i la Sagrera, que està previst que finalitzi el 2029 “com a màxim”. Concretament, la Generalitat preveu posar en marxa esglaonadament diferents trams a partir del 2026, tot i que aquests terminis es podrien accelerar en funció dels fons que puguin arribar de la Unió Europea, segons han detallat en una compareixença virtual el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el secretari general de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos. Els 946 MEUR provindran de recursos propis de la Generalitat, tot i que no es renunciarà al crèdit preconcedit del BEI de 740 milions d’euros.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha subratllat que els treballs suposaran un “impuls econòmic important per al país” i que es traduiran amb 120 contractes d’obra, serveis i consultoria i uns 2.500 llocs de treball directes. Calvet ha afegit que amb la finalització dels treballs de la línia 9 i 10 s’enfortirà la xarxa de transport públic i espera que s’erigeixi com la “primera opció” per als ciutadans en els desplaçaments a l’àrea de la metropolitana. D’altra banda, el conseller ha explicat que amb l’entrada en funcionament de la nova infraestructura es reduirà l’emissió de més de 10.000 tones de CO2 anuals.