Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Govern concedeix el Guardó Pau Casals a l’escultor Jaume Plensa

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts concedir el Guardó Pau Casals a la projecció internacional de la cultura catalana i per a la seva representació a l’escultor Jaume Plensa […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts concedir el Guardó Pau Casals a la projecció internacional de la cultura catalana i per a la seva representació a l’escultor Jaume Plensa i Suñé. La concessió del Guardó Pau Casals a Plensa, a proposta de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, respon a la seva “excel·lència en l’àmbit de les arts plàstiques, especialment en l’escultura, el llenguatge plàstic del qual n’està estretament vinculat amb la filosofia i la relació de l’home amb l’univers, amb què l’artista ha contribuït a la projecció internacional de la cultura catalana”. Aquesta distinció, regulada pel Decret 338/2016, de 27 de desembre, es concedeix amb la conformitat del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, de la Fundació Pau Casals i de la persona candidata.

El guardó té l’objectiu del reconeixement cap a personalitats rellevants de l’àmbit cultural català que, per la seva contrastada implicació en la tasca de difusió i projecció exterior de la cultura catalana, s’hagin fet mereixedores d’aquesta distinció. Els guardonats també són cridats a exercir durant dos anys naturals, de manera altruista i gratuïta, sota la denominació de legat o legada d’honor de la cultura catalana, tasques específiques de representació, promoció i projecció de la cultura catalana arreu del món.