Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El Govern aprova l’increment retributiu del 0,9% al personal de la Generalitat, que es farà efectiu al setembre

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat el Decret llei que regula l’increment del 0,9% del sou dels treballadors públics, amb la previsió que es faci efectiu en la nòmina de setembre […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat el Decret llei que regula l’increment del 0,9% del sou dels treballadors públics, amb la previsió que es faci efectiu en la nòmina de setembre amb efectes retroactius des de l’1 de gener. La proposta de l’Executiu, acordada amb els sindicats a la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAG), trasllada les condicions màximes establertes als Pressupostos Generals de l’Estat. El Decret llei també inclou el retorn del 55% de la paga extraordinària que els treballadors públics van deixar de percebre el 2014. L’abonament d’aquest primer tram de la paga extra es farà a la nòmina del novembre i el 45% restant durant el 2022.

La remuneració del president de la Generalitat, del vicepresident i dels consellers queda congelada. Així mateix, l’increment salarial tampoc s’aplicarà a les pensions dels expresidents, que es regeixen per una normativa pròpia. L’augment sí que repercutirà en els sectors amb els quals l’Administració té concerts, com l’escolar o el sanitari.