Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Govern aprova la creació d’un programa per eradicar el racisme i la xenofòbia en el marc dels casals cívics

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat la creació d’un programa per al desenvolupament i l’execució del projecte europeu ‘Empowering for Inclusion’, que té l’objectiu d’incidir directament en uns 2.000 joves per […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat la creació d’un programa per al desenvolupament i l’execució del projecte europeu ‘Empowering for Inclusion’, que té l’objectiu d’incidir directament en uns 2.000 joves per eradicar el racisme, la xenofòbia i altres formes de discriminació. La proposta vol incidir especialment en la islamofòbia i l’antigitanisme, així com influir en la formació d’identitats per augmentar el sentiment de pertinença i millorar la convivència. El programa permetrà desenvolupar eines per a la creació de xarxes comunitàries que promoguin valors d’inclusió, i es durà a terme en el marc dels casals cívics de la xarxa d’equipaments de la Generalitat, així com els instituts d’educació secundària propers als equipaments.

L’executiu contractarà 19 persones com a tècniques comunitàries juvenils que acompanyaran els joves en la detecció dels problemes del seu entorn, en el disseny i la implementació d’accions per generar canvis. El projecte pilot es farà a una vintena d’equipaments i dos instituts de cada municipi on estan ubicats els casals cívics.