Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

El Fòrum de les Arts a l’Educació comença a caminar amb la constitució del Consell Rector

ACN Barcelona.-El Consell Rector del Fòrum de les Arts a l’Educació s’ha constituït aquest dijous a la tarda, a proposta del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA). […]

Agències 13/01/2022

ACN Barcelona.-El Consell Rector del Fòrum de les Arts a l’Educació s’ha constituït aquest dijous a la tarda, a proposta del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA). En formen part representants dels departaments de Cultura, Educació, Recerca i Universitats, les quatre diputacions, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Coordinadora Catalana de Fundacions, la Fundació Jaume Bofill i la Fundació Interarts. El pla de treball de l’organisme culminarà a l’abril, quan se celebra el Fòrum de les Arts a l’Educació, una iniciativa que vol impulsar una major presència de les arts com a llenguatge i com a competència transversal a l’educació obligatòria.

Els integrants del Consell Rector s’han reunit aquesta tarda. Segons ha detallat el CoNCA, la trobada s’han posat les bases de les línies de treball que es duran a terme des d’ara fins a l’abril, quan tindrà lloc el Fòrum, i s’ha acordat també fer el seguiment dels acords i les actuacions que es vagin adoptant a posteriori.El Fòrum de les Arts a l’Educació és una iniciativa del CoNCA per promoure les condicions que garanteixin el dret universal d’accés a la cultura i a les arts, “cosa que ha de revertir en un increment de públics i en un increment de la ciutadania culturalment activa”. En el marc del Fòrum, també es presentarà una primera versió de la Cartografia de les arts a l’educació a Catalunya, un mapa en construcció que vol fer emergir les iniciatives existents a les escoles i instituts en les etapes d’infantil, primària i secundària obligatòria, tot fomentant la relació i intercanvi entre els centres.