Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

El Festival Jazz Terrassa tanca una 42a edició “de recuperació” amb 40.000 espectadors i sense restriccions pandèmiques

|

- Publicitat -

ACN Terrassa – El Festival Jazz Terrassa ha tancat aquest diumenge la seva 42a edició amb el concert del pianista i compositor jamaicà Monty Alexander, que ha venut totes les entrades. Els organitzadors fan un balanç molt positiu del festival d’enguany i calculen que hi han passat més de 40.000 espectadors, una xifra que situa el 2023 com un dels millors anys pel que fa a assistents. Bona part d’aquest èxit s’explica per la recuperació, després de tres edicions, del Pícnic Jazz Vallparadís, que ha reunit 30.000 visitants al llarg de 19 dies i 60 concerts.

La coordinadora del Festival Jazz Terrassa, Susanna Carmona, ha explicat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que la d’aquest any és una “edició de recuperació” davant de la pandèmia de covid-19, tant per les xifres d’assistència com per la varietat d’espais sense restriccions. “Hem pogut recuperar al Pícnic Jazz, que és l’actiu més popular i massiu del festival, i pel que fa a la qualitat artística i cretiva del programa que presentem hem pogut celebrar-ho tot sense cap canvi”, s’ha congratulat.

Publicitat

A més, ha destacat l'”alt nivell creatiu” dels artistes i la “diversitat de la paleta variada d’estilístiques dins del gènere” que s’ha pogut comprovar des del 8 de març. “Les sensacions són molt bones”, ha resumit.

La Nova Jazz Cava ha registrat una ocupació del 75% amb 2.500 persones i els concerts a l’aire lliure programats tant a Terrassa com en les poblacions veïnes de Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls han reunit uns 7.300 espectadors, als quals cal sumar 1.500 participants a les activitats paral·leles que s’han organitzat aquest any. En total, s’han habilitat 22 espais perls quals han passat prop de 200 músics.

Entre les desenes d’artistes que han passat per Terrassa s’hi ha pogut veure talent català com Roger Mas, Lluís Coloma & His Musical Troupe C, Luismi Segurado Trio, Oriol Vallès i Lluc Casares, entre altres, al costat de noms de l’escena internacional com Gerald Clayton, Ulysses Owens Jr., Paolo Fresu, Omar Sosa, Chano Domínguez, Flavio Boltro i Robin McKelle. A més, l’edició d’enguany ha reconegut el barceloní Joan Albert amb el Premi Jazzterrassaman per la seva trajectòria i la tasca de divulgació d’aquest gènere a la cocapital vallesana.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió