Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

El Festival de Jazz de Barcelona exhibeix la “vitalitat de l’escena catalana” amb un triple concert sense restriccions

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Festival de Jazz de Barcelona celebra aquest dissabte un pòrtic de la seva 54a edició amb un triple concert gratuït sense restriccions al Palau Robert. La cita coincideix amb el Dia Internacional del Jazz i es fa la setmana en què s’ha presentat la programació del festival, on destaca el retorn del quartet de primeres espases amb Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride i Brian Blade, i el del tàndem Michel Camilo-Tomatito. La cita d’aquest dissabte ha comptat amb l’actuació de tres bandes de jazz d’aquí: la marching band Gumbo Jazz Band, el conjunt de gipsy jazz Bratia i Las de Barcelona. Segons el director artístic de festival, Joan Anton Cararach, és una mostra de la “diversitat i la vitalitat de l’escena jazzística catalana”.

Després de l’èxit rotund de la segona edició del DO Jazz Cat de principis de gener, els Jardins del Palau Robert han acollit aquest dissabte la celebració del Dia Internacional del Jazz en el marc del Voll Damm Jazz Festival de Barcelona. En aquesta ocasió però s’ha passat de 300 a 500 el límit d’aforament d’aquest espai, l’ús de la mascareta no era obligatori, tampoc calia mantenir distàncies i el públic l’ha pogut seguir dret o assegut en cadires o bancs.

Publicitat

 

El triple concert ha començat a les 11 del matí i s’ha allargat més de tres hores amb “molt a celebrar”. Així ho ha considerat Cararach, que ha destacat que a més de festejar el Dia Internacional del Jazz, també ha servit per presentar els concerts de la 54a edició del festival, que aquesta setmana ha fet públic un terç dels concerts programats per aquesta tardor.

 

El director artístic del Festival de Jazz de Barcelona ha assegurat que el triple concert d’aquest dissabte “retrata l’escena catalana amb tres colors ben diferents”. “Tenim la Gumbo Jazz Band, que és una marching band que s’encarrega de reivindicar el jazz tradicional, que va néixer a finals del segle XIX i principis dels XX a Nova Orleans; un col·lectiu format per dones que es diu Las de Barcelona que interpreten música brasilera; i el quintet Bratia, que fusiona la música balcànica amb el jazz manouche.

 

Cararach ha recordat que el jazz és “una música única, molt especial i molt relacionada amb Barcelona. “Des del 1966 aquest gènere està molt present a Barcelona amb el Festival de Jazz i molt abans, a principis dels anys XX, va ser la ciutat per on va entrar a la península Ibèrica”, ha destacat tot assegurant que artistes com C.Tangana o Rosalía tenen influències d’aquest gènere musical que perdurarà en temps.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió