Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024
Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024

El despertar emocional i sexual de ‘La consagración de la primavera’ aterra al Festival de Sant Sebastià

|

- Publicitat -

ACN Sant Sebastià – El Festival de Sant Sebastià ha acollit aquest dimecres l’estrena del retrat emocional i psicològic de ‘La consagración de la primavera’, dirigida per Fernando Franco i protagonitzat per la catalana Valèria Sorolla, al costat de Telmo Irureta i Emma Suárez. La cinta s’endinsa al llarg de diversos mesos en la relació entre la Laura, de 18 anys i acabada d’arribar a Madrid, i el David, un noi amb paràlisi cerebral amb qui acabarà establint una relació. Un ‘coming of age’ que, segons l’actriu, porta la protagonista a viure “noves connexions”, un moment en què comença a sortir la llum “el plaer i la relació que la Laura té amb el seu cos”. “La relació amb el David és el que li comença a obrir portes cap a la vida adulta”, explica a l’ACN.

Sorolla, que debuta en el llargmetratge després del seu pas per la sèrie ‘Moebius’ a TV3, destaca la “química” amb Telmo Irureta, amb qui va establir una relació des d’un lloc “concret i molt delicat” i posa en valor “haver trobat l’espai de confort”. “És un projecte molt especial que parla molt de la intimitat, que hi apareix des de molts prismes “, afegeix.

Publicitat

Segons ha detallat el seu director en la roda de premsa de presentació, la parla de la “intimitat” i busca combatre “prejudicis” sobre el sexe assistit, intentant trobar el lloc “honest” des del qual explicar-ho. Per Franco, és un “retrat psicològic” de personatges que passen per una cruïlla vital.

La Laura prové d’un entorn conservador que no té resa veure amb el que es troba a casa del David, un “oasi de tolerància” al qual no està habituada. És precisament aquest xoc el que li fa replantejar-se allò que tenia més inculcat i iniciar el camí cap a la emancipació i la definició “d’una personalitat pròpia”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió