Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El Departament d’Acció Climàtica participarà en la cimera de les Nacions Unides sobre biodiversitat

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Climàtica participarà en la cimera de les Nacions Unides sobre biodiversitat, la COP15, que se celebra des d’aquest dimecres i fins al 19 de […]

Agències 07/12/2022

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Climàtica participarà en la cimera de les Nacions Unides sobre biodiversitat, la COP15, que se celebra des d’aquest dimecres i fins al 19 de desembre a Montreal (Canadà). La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, encapçalarà la delegació catalana, que comptarà també amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, i el delegat del Govern als Estats Units i al Canadà, Isidre Sala. A partir de dissabte els representants del Govern participaran en diverses taules rodones. A la conferència, governs d’arreu del món es reuneixen amb l’objectiu d’adoptar compromisos en matèria de diversitat, amb l’horitzó en el 2030 i el 2050.

En concret, dissabte 10 de desembre Barnadas intervindrà en una taula rodona de la Unió Internacional de Conservació de la Natura, on explicarà quines són les “palanques de canvi” per revertir la pèrdua de biodiversitat a Catalunya. Per la seva banda, Vilahur participarà en un esdeveniment per detallar el projecte de la Plataforma de Coneixement per a la Gestió del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, conegut com a projecte Prismàtic.

Destaca també que l’11 i el 12 de desembre la secretària d’Acció Climàtica estarà a la 7a cimera de ciutats i governs subestatals que se celebrarà en el marc de la COP15. S’espera que aquesta trobada “reforci” l’adopció d’un nou “pla d’acció renovat” pels governs subestatals en matèria de biodiversitat.