Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El consum de ciment a Catalunya cau un 10,6% l’any 2020 i se situa als nivells del 1968 per la pandèmia

ACN Barcelona.-El mercat català de ciment va consumir gairebé dos milions de tones l’any 2020, un 10,6% menys respecte a l’exercici anterior. Segons dades publicades aquest dimecres per la patronal […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Barcelona.-El mercat català de ciment va consumir gairebé dos milions de tones l’any 2020, un 10,6% menys respecte a l’exercici anterior. Segons dades publicades aquest dimecres per la patronal Ciment Català, el sector no assolia uns nivells de consum tan baixos des de l’any 1968. La davallada, tal com apunten des de l’organització, es deu als efectes de la crisi de la covid-19 sobre l’activitat econòmica, ja que durant els mesos de març i abril es van paralitzar per complet les obres en curs. De cara a 2021, la patronal apunta que les previsions són “del tot incertes” i tem que l’activitat no es reprengui “amb la força necessària i a temps” per accelerar la recuperació del sector.

“El 2021 s’espera una progressiva tornada a la normalitat […] però existeix una gran incertesa en relació amb la caiguda de la licitació pública i de visats d’obra nova d’habitatge que es va produir l’any passat”, ha apuntat el president de Ciment Català, Salvador Fernández. En aquest sentit, considera que “si les administracions públiques no donen un impuls efectiu a la licitació de noves infraestructures, la continuïtat de la indústria del ciment quedarà molt amenaçada”.En paral·lel a la caiguda del consum, la producció de ciment a Catalunya s’ha situat lleugerament per sobre els tres milions de tones, un 6,4% menys respecte a l’any passat. Pel que fa a les exportacions, en canvi, aquestes s’han incrementat un 2,4%, fins a 1,9 milions de tones.