Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El conseller delegat del Banc Sabadell parla obertament de la venda de TSB: “Si apareixen compradors, ho estudiarem”

ACN Barcelona.-El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, ha parlat obertament de la venda de la filial britànica TSB, una operació que fins ara havia descartat i que tampoc […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, ha parlat obertament de la venda de la filial britànica TSB, una operació que fins ara havia descartat i que tampoc es contemplava en el nou Pla Estratègic presentat el maig passat. En una xerrada celebrada aquest dilluns al Círculo Ecuestre, el directiu ha assegurat que no preveu cap operació “a curt termini”, però sí més endavant. “No tenim necessitats urgents de capital i preferim veure com avança la rendibilitat de TSB; si més endavant hi ha un comprador interessant, estarem oberts a parlar”, ha comentat. Alhora, González-Bueno ha subratllat que el Sabadell es troba en un moment “dolç” per créixer i es mostra optimista pel que fa al futur postpandèmia de l’entitat.

Si bé el directiu ha insistit en el fet que el Sabadell “no es veu forçat a vendre”, també ha subratllat que no s’han de deixar d’estudiar “les bones inversions”. “Nosaltres no som el propietari natural de TSB; una cosa és que ara sigui una bona inversió i l’altre és que siguem capaços de crear valor com a accionista únic”, ha dit. “Podem imaginar que, en una operació de concentració, un banc anglès pugui obtenir sinergies superiors a les que generem nosaltres des de l’Estat”, ha afegit, tot recordant que el pla estratègic del Sabadell té com a focus principal “el mercat espanyol”.Pel que fa al mateix Sabadell, González-Bueno opina que el futur de l’entitat pinta “molt bé” malgrat la crisi de la covid-19. “Encara que des de fora sembli complex, estem en un bon moment”, ha insistit. “Amb quotes del 25% és molt difícil créixer”, ha dit, fent referència a la mida que té CaixaBank en alguns segments de negoci. “Nosaltres som una entitat gran, però tenim una mida que també ens permet créixer, i auguro un gran futur en solitari per al banc”, ha afegit.Malgrat tot, el directiu també ha apuntat que el nombre de sucursals arreu de l’Estat es continuarà reduint, així com el nombre de treballadors al sector bancari. “És inevitable, no només per l’evolució de l’oferta, sinó per l’evolució de la demanda”, ha comentat.Defensa en la gestió dels ICOLa setmana passada, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va obrir un expedient sancionador a CaixaBank –també Bankia-, el Santander i el Sabadell per possibles pràctiques anticompetitives en la gestió dels crèdits ICO. En referència a aquesta qüestió, González-Bueno ha insistit que totes les entitats han subscrit “el codi de bones pràctiques”, a més d’insistir que la societat, a diferència de la crisi financera del 2008, veu la banca “com una part de la solució en comptes d’una part del problema”.Durant l’acte, Gonzále-Bueno també ha estat preguntat pel sou dels banquers, una qüestió que durant les últimes setmanes ha aixecat les crítiques de polítics com la vicepresidenta i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño. En relació amb aquesta qüestió, el directiu ha preferit no valorar les paraules de la ministra i s’ha limitat a dir que el sou no se’l posava ell mateix.