Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Consell General d’Economistes estima que l’economia espanyola creixerà un 5,5% el 2021, per sota del que preveu l’FMI

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-El Consell General d’Economistes estima que l’economia espanyola creixerà un 5,5% en termes interanuals el 2021 i un 4,8% el 2022. Les previsions, publicades aquest dimecres en l’Observatori Financer de l’organització, són encara més pessimistes que les que va emetre el Fons Monetari Internacional (FMI) la setmana passada, que situava el creixement del PIB espanyol en un 5,9% pel 2021. Per altra banda, l’agrupació calcula que el dèficit públic se situarà vora el 9,4% a finals de 2021 i que el deute públic equivaldrà al 121% del PIB. El Consell General d’Economistes defensa que durant el pròxim exercici la situació sanitària encara serà incerta i que els fons europeus impulsaran el creixement econòmic de l’Estat en un punt.

Segons el president de la Comissió Financera del Consell General d’Economistes, Antonio Pedraza, “els rebrots de l’últim trimestre han truncat la recuperació iniciada durant el trimestre anterior”. En aquest sentit, destaca que sectors com el turisme, l’oci o la construcció s’han vist “molt afectats” pels efectes de la crisi de la covid-19 i alerta que això comportarà “tancament de negocis, fonamentalment pimes”.Per altra banda, Pedraza ha recordat que l’Índex de Preus al Consum (IPC) va incrementar-se un 0,6% interanual al gener, un fet que també pot tenir conseqüències. “Si bé ens allunyem de la deflació, també pot quedar deteriorada la capacitat adquisitiva dels salaris i influir de forma negativa en un consum ja castigat per l’estalvi preventiu”, subratlla.En aquest sentit, el president del Consell General d’Economistes, Valentí Pich, ha fet una crida a l’administració perquè impulsi la transposició de la directiva d’insolvència, una mesura que considera “prioritària” per poder oferir “un marc regulador idoni per fomentar la reestructuració de les empreses viables i liquidar en les millors condicions les inviables, minimitzat els efectes colaterals nocius provocats per un increment del deute en el teixit empresarial”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió