Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

El Consell de l’Advocacia Catalana exigeix una investigació independent sobre la repressió a la frontera de Melilla

ACN Barcelona – El Consell de l’Advocacia Catalana ha condemnat aquest diumenge l’actuació policial a la frontera entre Melilla i el Marroc del passat 24 de juny, que ha deixat […]

Agències 26/06/2022

ACN Barcelona – El Consell de l’Advocacia Catalana ha condemnat aquest diumenge l’actuació policial a la frontera entre Melilla i el Marroc del passat 24 de juny, que ha deixat 37 morts segons les ONG locals. En un comunicat, l’entitat ha exigit una investigació independent sobre els fets “amb assumpció de responsabilitats” i ha lamentat que les forces de seguretat no van “prioritzar la prevenció sobre la repressió, aplicant criteris de proporcionalitat i minimització de l’ús de la força”.

Aquesta situació mostra, segons el Consell de l’Advocacia, els riscos dels migrants que volen accedir a Europa, per la qual cosa ha reclamat “un sistema migratori absolutament respectuós amb els drets humans, que permeti el tractament individualitzat de cadascuna de les persones migrants i l’accés al dret de defensa i assistència legal”. A més, denuncia “les màfies que exploten i s’aprofiten sense escrúpols de la situació de necessitat de les persones migrants”.

La Gendarmeria del Marroc va desplegar antidisturbis per impedir que centenars de persones entressin en territori espanyol des de Nador. En un vídeo difós aquest diumenge per mitjans com ‘Público’ i ‘elDiario.es’, es veuen agents marroquins al cantó espanyol de la frontera fent devolucions en calent a persones que ja havien arribat a Melilla. El president espanyol, Pedro Sánchez, va considerar “ben resolta” la situació per part de les autoritats del Marroc.