Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

El Congrés rebutja l’esmena a la totalitat de la CUP contra la Llei que “aboleix” la prostitució

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous l’esmena a la totalitat de la CUP contra la proposició de Llei del PSOE per a l’abolició de la prostitució. ERC, Cs i els diputats dels comuns han donat suport a la iniciativa, que ha topat amb el ‘no’ del PSOE, PP, Vox, i la resta de diputats del grup d’Unides Podem. Junts s’ha abstingut. La diputada de la CUP Mireia Vehí ha criticat el que considera “abolicionisme electoral” de la llei perquè al seu entendre no aporta solucions a les dones abocades a la prostitució. “Hi ha altres formes de plantejar la lluita contra l’explotació”, ha afirmat Vehí.

L’esmena a la totalitat de la CUP apostava per una regulació que clarifiqui la prostitució com un “conjunt de pràctiques que es donen en el marc de la prostitució consentida i sense coacció i que estan subjectes a una relació mercantil”, deixant clar que el consentiment ha de ser “lliure, informat, concret, reversible i lliure de violència masclista”.

Publicitat

Vehí ha afirmat que la llei no servirà per perseguir la tracta i acabarà criminalitzant les dones que es dediquen a la prostitució. Segons la diputada de la CUP, la persecució del treball sexual obligarà les dones a practicar-lo en condicions de clandestinitat, i portarà a patir el pes de la llei les persones més precàries, que a més tindran més problemes per denunciar situacions de violència.

“Vostès fan un ús interessat de la prostitució, perquè no plantegen canvis a la llei d’estrangeria ni ofereixen alternatives” a la prostitució, i “només la persegueixen amb el Codi Penal”, ha dit Vehí.

La diputada del PSC Sònia Guerra ha rebatut els arguments de la CUP assegurant que la formació de Vehí acaba “justificant l’esclavitud sexual de les dones al segle XXI”. “La nostra proposició de llei pretén lluitar contra l’explotació sexual de les dones en totes les seves formes”, afirma, i “aquest és el camí per consolidar la nostra democràcia”. “Qualsevol altra alternativa que parli de llibertat sexual quan en realitat hi ha esclavitud i explotació és un contrasentit”.

El projecte de llei del PSOE planteja prohibir la prostitució “en totes les seves formes” i proposa penes de presó d’un a tres anys i multa de 12 a 24 mesos per als proxenetes sense exigir que hi hagi explotació sexual, només amb l’existència de lucre amb l’exercici de la prostitució d’altri.

El PSOE també planteja considerar la terceria locativa, és a dir, el lucre pel lloguer d’un espai en què es prostitueix una persona una modalitat agreujada del proxenetisme i imposa penes de dos a quatre anys de presó i multa de 18 a 24 mesos.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió