Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

El Congrés rebutja les esmenes a la totalitat del PP, Vox i Junts contra la Llei d’Universitats

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous les esmenes a la totalitat que PP, Vox i Junts havien presentat contra la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU). Les esmenes han topat amb el ‘no’ del PSOE, Podem, ERC, PNB i la resta de formacions que donen suport parlamentari a l’executiu. El ministre del ram, Joan Subirats ha afirmat que la Llei impulsarà l’articulació de la universitat amb el teixit empresarial i d’investigació, i permetrà que les universitats es puguin adaptar als nous temps.

Segons l’executiu espanyol, la Llei d’Universitats que té com a objectiu “prioritari” la reducció de la precarietat als campus. La norma estableix una reducció de la temporalitat del professorat amb la limitació dels contractes de caràcter temporal del personal investigador i docent, que hauran de ser màxim el 8%. La llei actual recollia un límit del 40%.

Publicitat

Segons el Ministeri d’Universitats, es beneficiaran uns 25.000 professors associats amb l’estabilització de places que passaran a ser indefinides abans de desembre de 2024. El text també recull el compromís de destinar una despesa mínima de l’1% del PIB al sistema universitari i reconeix el dret de l’estudiantat a l’aturada acadèmica.

La diputada de Junts Mariona Illamola ha justificat l’esmena a la totalitat de la seva formació contra una llei que no crea, ha dit, “un model d’universitat plural”. En tot cas, Illamola s’ha mostrat disposada a la negociació de la llei en el tràmit parlamentari. L’esmena, ha dit, ha de ser “útil per a la negociació, i la seva presentació no obsta a que estiguem disposats a negociar esmenes durant la tramitació”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió