Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Congrés de l’Habitatge de Catalunya insta les administracions a posicionar-se “amb el poble o amb el lobby financer”

ACN Barcelona.-La PAH, juntament amb altres associacions com La Fede, Escoltes Catalans, Associacions d’advocats, Consell de la Joventut de Barcelona i entitats del tercer sector, han demanat a les administracions […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Barcelona.-La PAH, juntament amb altres associacions com La Fede, Escoltes Catalans, Associacions d’advocats, Consell de la Joventut de Barcelona i entitats del tercer sector, han demanat a les administracions públiques que es posicionin “amb el poble o amb el lobby financer” en la qüestió de l’habitatge. Ho han fet en el Congrés d’Habitatge a Catalunya, on les entitats han demanat una “desmercantilització dels habitatges” i que “es freni l’hemorràgia de desnonaments”. Un dels punts principals de la ponència, com ja es va proposar el novembre passat, ha estat el tancament “immediat” del fons “voltor” Divarian.

En el marc del congrés les entitats han presentat un programa de mesures com ara aturar immediatament els desnonaments a Catalunya. Han afirmat que cada dia n’hi ha almenys un, una “dada insostenible”. També han demanat mesures perquè les famílies desnonades tinguin un reallotjament digne dins del seu barri i no en albergs. D’altra banda, han fet menció del Decret Llei aprovat pel PSOE que prohibeix els desnonaments a data oberta, que avui dia afirmen que “no s’està complint”.Durant el Congrés per l’Habitatge, s’ha proposat “punxar la bombolla del lloguer” i han demanat a les institucions públiques que boquegin el preu del lloguer i es prenguin mesures per garantir que el preu dels lloguers de Catalunya i les despeses relacionades amb l’habitatge no puguin superar el 30% dels ingressos de les famílies que els lloguen.Tal com van avançar durant l’última ponència el passat novembre, han demanat reiteradament el tancament de tots els fons Voltor que actuen a Catalunya i que expropiïn els pisos buits que tenen en propietat les entitats financeres. En concret, han demanat l’expulsió immediata de Catalunya del fons voltor Divarian però també han explicat que “és el primer però no l’últim, darrere aniran caient tots”.Abans de finalitzar la conferència han fet una crida al moviment popular. En aquest sentit han parlat de la importància de ser una comunitat i unir-se en la lluita contra la crisi de l’habitatge. També han reiterat que “seguiran lluitant” contra els lobbys financers i denunciant el dret de les persones a un habitatge digne.