Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

El Congrés aprova una proposició que insta el govern a “avançar en l’impuls de la regulació del cànem industrial”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres una proposició no de llei impulsada per Unides Podem, ERC, Sobiranistes i EH Bildu, i transaccionada pel PSOE, que insta el govern estatal a “avançar en l’impuls de la regulació del cànem industrial”. La proposta ha arribat a la cambra baixa espanyola de la mà dels impulsors del projecte Cannabis HUB de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que reclamaven la regulació completa de l’ús industrial de la marihuana. El text aprovat també demana que s’estableixi en una futura regulació del cànem industrial la limitació del percentatge de THC que “asseguri l’absència d’efectes estupefaents”.

La proposició no de llei també estableix que es clarifiqui la “plena competència” sobre el cultiu de cànem de les autoritats competents en matèria d’agricultura i, en concret, per a la tramitació de les declaracions de cultiu de cànem amb fins industrials i hortícoles.

Publicitat

A banda, el text demana “estar observants” als avenços europeus per implementar un marc legal sobre tots els aliments derivats del cànem, fins i tot amb contingut en CBD i altres cannabinoides que no tinguin efecte estupefaent.

Els investigadors de la UPC reclamen seguretat jurídica per a la producció, comercialització i consum de productes derivats del cànem per a usos no psicoactius. Per això demanaven que el Congrés insti l’Agència del Medicament espanyola a fer una declaració de conformitat amb la resolució de la justícia europea que el 2020 acceptava la venda de cannabidol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió