Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El CoNCA impulsa un nou espai per a l’intercanvi d’experiències de creació i gestió cultural

ACN Barcelona.-El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) impulsa el CoNCA_Lab, un nou espai per a l’intercanvi d’experiències de creació i gestió cultural adreçat als professionals […]

Avatar
Agències 22/03/2021

ACN Barcelona.-El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) impulsa el CoNCA_Lab, un nou espai per a l’intercanvi d’experiències de creació i gestió cultural adreçat als professionals del sector que aquest any es desenvoluparà amb quatre sessions en diferents ciutats de Catalunya, retransmeses en línia i amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) i el digital Núvol. Amb aquesta iniciativa, el CoNCA promou un “nou format de diàleg transversal” entre creadors i gestors de diferents disciplines, a partir de la posada en comú d’eines i estratègies per enriquir la pràctica professional i aprendre col·lectivament.

Els participants conversaran i compartiran experiències innovadores de complicitat en la primera sessió, que tindrà lloc el 25 de març de 10.30 a 13.30 h i serà retransmesa en directe des de la Sala Apolo. El públic present a l’acte i l’audiència digital també podran participar en la sessió. Al juny arribarà la segona convocatòria, amb ‘Experiències d’adaptació’ a un entorn en canvi permanent. Les Experiències de retorn i gratificació i les Experiències de sostenibilitat des de diferents perspectives d’actuació completaran el cicle, al setembre i al desembre respectivament. El CoNCA ha encarregat a un equip curatorial, format per Jordi Novell, Emma Quadrada, Lau Delgado, Maria Thorson i Quim Bigas, el disseny d’aquest nou format, la selecció de continguts i de participants que responguin a les preocupacions, les dificultats i els reptes que afronten el món de l’art i la cultura. Experiències de complicitat ‘Experiències de complicitat’ abordarà el 25 de març exemples de col·laboració com son les aliances, la sindicació, la necessitat i capacitat de fer xarxa, la transversalitat i els mitjans de comunicació. La primera sessió comptarà amb deu participants que dialogaran per parelles: Elisabet Parés, membre fundadora de l’associació El Distrito i editora de Stendhal Books, i Anna Giribet, directora artística de FiraTarrega; Laura Huerga, editora i fundadora de Raig Verd, i Vicent Fibla, director d’Eufònic; Jordi Planagumà, director de la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines, i Sandra Costa, directora de La Costa Comunicacio; Eloi Aymerich, director audiovisual i productor cultural, i Laura Francés San Martín, tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Celrà; Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, i Lola Armadàs, gestora cultural i cofundadora de Coincidències i Terrats en Cultura. Els diàlegs estaran moderats per Marta Domènech, periodista, consultora i gestora cultural, sòcia-treballadora de la cooperativa La Taula. La dinamització i moderació de la participació en línia estarà a càrrec de la periodista Marta Berenguer.