Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El CoNCA demana desvincular el risc de contagi del consum d’activitats culturals “responsables”

ACN Barcelona.-El Consell Nacional de la Cultua i les Arts (CoNCA) ha sortit aquest dimecres en defensa de les activitats culturals com un “valuós exemple d’adaptació” a la pandèmia del […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-El Consell Nacional de la Cultua i les Arts (CoNCA) ha sortit aquest dimecres en defensa de les activitats culturals com un “valuós exemple d’adaptació” a la pandèmia del coronavirus. L’ens públic creu que els responsables de les programacions, públiques i privades, han complert de forma “exemplar” amb totes les disposicions i demana que des de les institucions es “desvinculi” el risc de contagi del seu consum. “Les darreres setmanes s’estan aplicant mesures de contenció que trenquen aquesta línia de treball i retornen la cultura al punt original de tancament del mes de març”, observen amb preocupació. El CoNCA reclama “marcs estables i segurs” per al desenvolupament de l’activitat cultural, que evitin “la cronificació de la precarietat”.

Davant les “mesures de conentenció” que les darreres setmanes han tornat a afectar determinades activitats culturals, el CoNCA veu “imprescindible” desvincular el risc de contagi del consum d’activitats culturals “ben estructurades i programades amb totes les mesures de seguretat”. “Ha quedat demostrat que es poden gestionar de forma eficaç esdeveniments culturals amb coincidències de grups de convivència en un mateix espai, amb total respecte a les mesures de distància social i prevenció de contagis, sense posar en risc el públic assistent, ni els professionals que els atenen, ni els artistes implicats”, argumenta l’ens. Per al CoNCA, el tancament o suspensió d’aquestes activitats “no hauria de figurar entre les primeres mesures que són aplicades des de les administracions per garantir el trencament dels circuits de propagació del contagi”.Aquest tancament, diuen , “projecta una imatge d’inseguretat cap aquestes pràctiques socials i per tant, aprofundeix l’escletxa que allunya el públic dels recintes”, que pot conduir a la “cronificació” de la precarietat d’un sector ja molt castigat. Em aquest sentit, des de l’ens creuen que cal “facilitar” l’establiment de marcs estables i segurs per al seu desenvolupament, i que s’han d’establir “nexes de continuïtat” entre les mesures del Procicat i “la pràctica sostinguda de la programació cultural”. Un marc, afegeix, basat en l’autoresponsabilitat dels seus promotors i el seguiment del seu compliment per part de l’administració local.