Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

El Col·legi d’Economistes de Catalunya alerta de la “pèrdua de dinamisme” del mercat de treball

ACN Barcelona – El Col·legi d’Economistes de Catalunya ha alertat en un comunicat de la “pèrdua de dinamisme” del mercat de treball. Després de les dades publicades aquest dimarts pel […]

Agències 04/10/2022

ACN Barcelona – El Col·legi d’Economistes de Catalunya ha alertat en un comunicat de la “pèrdua de dinamisme” del mercat de treball. Després de les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Economia Social -segons les quals l’atur ha crescut a Catalunya per tercer mes consecutiu- el Col·legi considera que la dada “hauria de ser un toc d’alerta” per a les administracions públiques, tot i la “relativa millora” en el nombre d’afiliats a la Seguretat Social. Així, a parer de l’ens col·legial, “continua la davallada de l’atur” en termes interanuals, “però es confirma el descens en el ritme de caiguda”.

El degà del Col·legi, Carles Puig de Travy, ha apuntat que “la magnitud dels percentatges també mostren que continua perdent ritme la inèrcia descendent de l’atur dels mesos passats”, fet que ha atribuït al “deteriorament de les expectatives econòmiques” per als propers mesos. “Això és un toc d’alerta per a les administracions públiques, que han de prendre mesures d’anticipació”, ha insistit Puig de Travy.