Dissabte, 8 d'agost de 2020 - Edició 744
La República

El CERMI demana al govern espanyol que tingui en compte la variable discapacitat en l’estudi sobre el coronavirus

ACN Madrid.-El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha demanat al Ministeri de Sanitat i a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que tinguin en compte la variable de […]

Avatar
Agències 08/04/2020

ACN Madrid.-El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha demanat al Ministeri de Sanitat i a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que tinguin en compte la variable de discapacitat i edat avançada en les dades que derivin de l’estudi estadístic sobre el coronavirus. El Ministeri de Sanitat va explicar dimarts que es faran test a unes 60.000 persones per veure el grau d’expansió de la covid-19 a la societat. La plataforma estatal de persones amb discapacitat apunta, en un comunicat, que les persones amb discapacitat i la gent gran són dels grups socials “més exposats als efectes sanitaris i socials de la pandèmia” i han “patit desproporcionadament al seu pes poblacional l’impacte de la crisi”.

Això fa que considerin “justificat absolutament que la variable discapacitat, desagregada per sexe, juntament amb l’edat, estigui a l’enquesta”. El fet que hi apareguin “oferirà eines de lluita més precises i eficaces per protegir i preservar a aquests sectors socials vulnerables”, diu el comunicat.El CERMI també demana que estableixi mesures i ajustos “pertinents” perquè la recollida d’informació “no resulti excloent per carència d’accessibilitat en els dispositius de sondeig –entrevistes telefòniques o qüestionaris, entre d’altres-.

Relacionats