Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El catedràtic de Sociologia Jaume Puy és l’únic aspirant a rector de la Universitat de Lleida

ACN Lleida.-El catedràtic de Sociologia i vicerector de Recerca, Jaume Puy, és l’únic aspirant a rector de la Universitat de Lleida, després que aquesta nit passada finalitzés el termini per […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Lleida.-El catedràtic de Sociologia i vicerector de Recerca, Jaume Puy, és l’únic aspirant a rector de la Universitat de Lleida, després que aquesta nit passada finalitzés el termini per presentar candidatures. Les eleccions se celebraran el 7 de maig i, si fos necessària, es faria una segona volta el dia 23. L’actual rector Roberto Fernández no pot tornar a optar al càrrec després d’haver esgotat el màxim de dos mandats. D’altra banda, la UdL preveu que el segon edifici polivalent del campus de Cappont entri en servei el setembre del 2020. L’edifici comptarà amb catorze aules que serviran per descongestionar les diferents facultats del campus. També acollirà els serveis de formació no reglada i l’arxiu de la UdL. Les obres suposaran a la universitat lleidatana una inversió d’uns 6,5 milions d’euros.

Després de confirmar-se que és l’únic candidat a rellevar Fernández al capdavant de la UdL, Jaume Puy considera “positiu” haver pogut arribar a un consens i que, “en global, la Universitat pensi que aquesta persona pot ser la candidata per encapçalar la UdL en els pròxims anys”. Així mateix, ha expressat en declaracions a l’ACN que la resposta que s’ha trobat per part de tota la gent amb què parlat aquests darrers mesos ha estat “molt positiva”, segons ha explicat Puy aquest dijous durant la visita a les obres del segon edifici polivalent del campus de Cappont.El catedràtic de Sociologia de la UdL i actual vicerector confia ara poder obtenir el suport de la comunitat universitària en les eleccions que tindran lloc el 7 de maig. Jaume Puy haurà de superar el 50% del vot ponderat entre els diferents col·lectius que integren la Universitat de Lleida per poder esdevenir rector. En cas contrari, se celebraria una segona volta el 23 de maig, en la qual necessitaria una majoria simple.