Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024
Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024

El 61% dels espanyols estan més disposats a vacunar-se contra malalties diferents de la covid després de la pandèmia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El 60,8% de la població mundial, i en igual percentatge l’espanyola, està més disposada a vacunar-se contra malalties diferents de la covid-19 com a resultat de la seva experiència durant la pandèmia, segons una estudi d’ISGlobal i la Graduate School of Public Health and Health Policy de la City University of New York. Aquesta és una de les conclusions de la quarta edició d’aquesta enquesta, feta a 23.000 adults de 23 països l’octubre passat. Els resultats mostren que la intenció de vacunar-se conra la covid-19 era lleugerament inferior l’octubre del 2023 (71,6% dels enquestats) respecte al 2022 (87,9%). Tot i això, la confiança en la vacunació no ha disminuït i només el 23,1% dels ciutadans mundials es mostren menys disposats a vacunar-se.

En el cas d’Espanya, el 27,1% assegura estar molt d’acord amb l’afirmació que diu que després de la pandèmia està més disposat a vacunar-se d’altres malalties i un 33,7% hi està bastant d’acord. Hi ha un 17,8% que no ho té clar i, a l’altra banda, hi ha un 12,1% en desacord amb aquesta afirmació i un 9,4% molt en desacord.

Publicitat

Davant d’aquests resultats, els experts afirmen que s’han de dissenyar missatges dirigits als comunicadors de confiança per fomentar l’acceptació de les vacunes. El coautor de l’estudi i degà de la CUNY SPH, Ayman El-Mohandes, ha apuntat que les xifres demostren que hi ha una “obertura general” a la vacunació que es pot utilitzar per augmentar la confiança en les noves generacions de vacunes i reforços contra la covid-19.

L’enquesta també avalua la confiança del públic en les fonts d’informació utilitzades durant la pandèmia. Els resultats mostren que les fonts més fiables van ser els professionals sanitaris, amb una puntuació de 6,9 sobre 10; i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb un 6,5 sobre 10. Tot i això, hi va haver certa variabilitat entre països. Per exemple, els líders religiosos van obtenir una puntuació de 3,16 a Suècia, però de 6,72 a l’Índia.

El cap del Grup de Recerca en Sistemes de Salut d’ISGlobal, Jeffrey V.Lazarus, explica que la gran variabilitat de la confiança observada als diferents països deixa clar que per millorar la confiança en les vacunes a nivell mundial es necessitaran estratègies de comunicació local adaptades al punt de vista cultural. Per a Lazarus, és urgent posar-se al dia amb les vacunacions de rutina i preparar-se per a possibles noves amenaces pandèmiques.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió