Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El 6 d’abril començaran les obres per reduir un carril d’entrada i un de sortida en un nou tram de la Meridiana

ACN Barcelona.-El dimarts 6 d’abril començaran les obres de transformació del tram de l’Avinguda Meridiana comprès entre el carrer Mallorca i Navas de Tolosa-Josep Estivill. L’actuació comportarà eliminar un carril […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Barcelona.-El dimarts 6 d’abril començaran les obres de transformació del tram de l’Avinguda Meridiana comprès entre el carrer Mallorca i Navas de Tolosa-Josep Estivill. L’actuació comportarà eliminar un carril d’entrada i un de sortida i ubicar una mitjana central amb un carril bici segregat, arbrat i zones d’estada. El passat mandat es va reurbanitzar el tram entre la plaça de les Glòries i el carrer Mallorca i ara es continua la transformació per convertir l’avinguda “en un eix cívic amb més verd i més espai per al vianant i la mobilitat sostenible”. Els treballs de la Meridiana compten amb un pressupost de 8,33 milions d’euros, està previst que durin un any i s’actuarà sobre un total de 27.500 m2.

El tram afectat ara és de 500 metres de longitud, que sumats als 800 ja reurbanitzats suposaran un total de 1,3 quilòmetres renovats.L’avinguda passarà a tenir un carril de circulació menys per sentit, de manera que n’hi haurà tres per banda. Al mig hi haurà una mitjana central de 9,50 metres d’amplada. S’hi situarà el carril bici segregat de doble sentit, de 4,30 metres; i s’eliminarà per tant el carril bici que ara hi ha a les voreres. A més del carril bici, hi haurà un parterre de 2,60 metres a cada costat amb una filera d’arbres grans i enllumenat i on ara hi ha el carril bici en vorera, es posaran grans parterres al voltant dels plàtans existents combinats amb espais d’estada. En general, s’hi ubicaran 108 nous arbres i 3.500 metres quadrats de parterres. Pel que fa als desplaçaments a peu, a les interseccions amb els carrers de la Nació, Trinxant (costat mar), Múrcia, Tomàs i Padró i Palència s’ha projectat una vorera passant en forma de plataforma única amb prioritat per al vianant. I en les altres interseccions s’han projectat girs còmodes per als vehicles amb els carrers que arriben a l’avinguda.També es crearan nous passos de vianants per millorar la connexió transversal i es modificarà la posició de la majoria dels que ja hi ha per projectar-los en direcció als eixos dels carrers que creuen l’avinguda i millorar els itineraris.Un carril menys en el tram València-MallorcaA banda d’aquest nou tram, també es faran actuacions entre el de València i Mallorca, ja que en l’anterior reforma es van deixar quatre carrils de sortida i tres d’entrada. Ara, es reduirà un carril de sortida en aquest tram de tal manera que tota l’avinguda sigui uniforme amb tres carrils per cada banda des de Glòries fins a Navas de Tolosa-Josep Estivill.