Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Edicions Proa convoca un nou premi de novel·la inèdita en català amb una dotació de 40.000 euros

ACN Barcelona.-Edicions Proa ha convocat un nou premi de novel·la inèdita en llengua catalana. El Premi Proa de Novel·la neix amb el propòsit “d’impulsar l’excel·lència, la renovació i el reconeixement […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-Edicions Proa ha convocat un nou premi de novel·la inèdita en llengua catalana. El Premi Proa de Novel·la neix amb el propòsit “d’impulsar l’excel·lència, la renovació i el reconeixement de la literatura catalana, com a continuació de la tasca editorial de Proa al llarg de les dècades”. El termini d’admissió d’originals venç el 15 de juliol de 2019 i la dotació del premi és de 40.000 euros. El veredicte s’anunciarà el novembre de 2019 en una festa literària, i tot seguit la novel·la guanyadora arribarà a les llibreries. El jurat d’aquesta primera edició està format per Vicenç Villatoro, Nelleke Geel, Xavier Pla, Clara Queraltó i Josep Lluch.

Com ha explicat l’editorial, des de la seva fundació el 1928, Edicions Proa ha tingut el compromís d’incorporar al català les grans obres literàries de tots els temps i estimular la creació literària en la llengua catalana. És així com la col·lecció A Tot Vent, amb un catàleg de més de set-cents títols, ha aconseguit ser “una referència per als lectors durant dècades”.