Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024
Edició 2048

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de març del 2024

Divuit ferits, un d’ells greu, en una explosió a la Casa de Cultura de Girona

|

- Publicitat -

ACN Girona – 18 persones han resultat ferides aquest divendres a la nit en una explosió al pati interior de la Casa de Cultura de Girona. Un dels ferits, una nena de 5 anys, ha resultat greu, 3 menys greus i 14 lleus. Del total, 10 són menors. 5 dels ferits han estat traslladats a l’Hospital Trueta i els altres 13 han anat al Santa Caterina de Salt i al CUAP Güell, i ja han estat donats d’alta. El succés ha tingut lloc cap a tres quarts de vuit, quan es feien uns experiments amb nitrogen en el marc de la Nit de la Ciència. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que no hi ha hagut risc químic. Els Bombers hi han enviat cinc dotacions i també hi han actuat els Mossos d’Esquadra. Protecció Civil ha activat el pla Procicat en estat d’alerta.

<em>(S’actualitza la informació amb el balanç definitiu dels afectats per l’explosió)</em>

Publicitat

El Departament de Salut ha explicat que els cinc ingressats al Trueta són la nena de 5 anys ferida greu, un nen de 10 i un de 12 ferits menys greus, un home de 31 ferit menys greu, que resta en observació a Urgències, i una dona de 47 anys ferida lleu.

Pel que fa als atesos a l’Hospital Santa Caterina de Salt, han estat 7 persones amb ferides lleus, 3 dones de 23, 42 i 44 anys, un home de 52, 2 nenes d’11 i 13 anys i un nen d’11 anys.

Al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Güell s’han atès les 6 persones restants, amb ferides i lesions a les extremitats, totes elles lleus. Són 2 dones de 22 i 37 anys, 3 nenes de 10, 11 i 12 anys i un nen de 3 anys.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat en declaracions als mitjans que l’activitat estava organitzada per la Universitat de Girona, i que quan ha tingut lloc l’explosió hi havia “moltes persones” al pati del recinte.

Segons ha explicat s’estava manipulant un bidó amb nitrogen líquid quan hi ha hagut l’explosió, les causes de la qual no han transcendit.

Jordi Martinoy, director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, ha concretat que en el moment dels fets hi havia de 200 a 300 persones al recinte.

També ha indicat que a l’experiment es manipulava aigua calenta amb hidrogen, i que “no hi ha hagut cremades ni inhalació de fums”, però que “per l’impacte d’elements d’aquest bidó” hi ha hagut els 15 ferits.

Madrenas ha explicat que la persona que ha resultat més afectada ha estat la que manipulava el bidó, que ha estat traslladada “immediatament” a l’hospital. Madrenas ha desitjat que es recuperi ben aviat.

A banda ha explicat que no hi ha hagut risc químic, per la qual cosa ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania. L’alcaldessa de Girona ha agraït la actuació ràpida i la coordinació “extraordinària” dels cossos d’emergències.

Martinoy, de la seva banda, també ha agraït als responsables d’una manifestació que havia de fer un recorregut per Escola Verd, Bruguera i Eiximenis per commemorar l’1-O que s’han avingut a suspendre-la perquè els serveis d’emergències poguessin accedir amb facilitat a la zona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió