Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Diversos ministres d’energia de la UE demanen a la Comissió que proposi un topall al preu del gas

ACN Brussel·les – Diversos ministres d’energia de la Unió Europea, entre ells la ministra espanyola Teresa Ribera, han demanat a la Comissió Europea que proposi un topall al preu del […]

Agències 28/09/2022

ACN Brussel·les – Diversos ministres d’energia de la Unió Europea, entre ells la ministra espanyola Teresa Ribera, han demanat a la Comissió Europea que proposi un topall al preu del gas. A través d’una carta signada per 15 dels 27 països del club comunitari, apunten que la mesura s’hauria d’aplicar a tot el mercat –i no únicament al mercat rus-, un plantejament que “permetria assegurar la demanda a Europa” i, alhora, “assolir l’objectiu comú de reduir el consum”. Els dirigents esperen que l’executiu europeu presenti una proposta en aquest sentit per tal que pugui ser discutida en el consell extraordinari d’energia que s’ha de celebrar aquest divendres a Brussel·les i, posteriorment, tiri endavant una proposta legislativa.

Pels ministres d’energia, el preu el gas és “el problema més gran de tots” en la crisi energètica actual. En aquest sentit, recorden que la mesura d’imposar un topall al preu del gas ha anat guanyant adeptes i asseguren que atacar aquesta qüestió “ajudarà enormement a cada estat a mitigar la inflació”.

La carta, dirigida a la comissària d’Energia, Kadri Simson, compta amb les firmes dels ministres d’energia de Bèlgica, Bulgària, Croàcia, França, Grècia, Itàlia, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia i Espanya.