Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Diversos ministres d’energia de la UE demanen a la Comissió que proposi un topall al preu del gas

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Diversos ministres d’energia de la Unió Europea, entre ells la ministra espanyola Teresa Ribera, han demanat a la Comissió Europea que proposi un topall al preu del gas. A través d’una carta signada per 15 dels 27 països del club comunitari, apunten que la mesura s’hauria d’aplicar a tot el mercat –i no únicament al mercat rus-, un plantejament que “permetria assegurar la demanda a Europa” i, alhora, “assolir l’objectiu comú de reduir el consum”. Els dirigents esperen que l’executiu europeu presenti una proposta en aquest sentit per tal que pugui ser discutida en el consell extraordinari d’energia que s’ha de celebrar aquest divendres a Brussel·les i, posteriorment, tiri endavant una proposta legislativa.

Pels ministres d’energia, el preu el gas és “el problema més gran de tots” en la crisi energètica actual. En aquest sentit, recorden que la mesura d’imposar un topall al preu del gas ha anat guanyant adeptes i asseguren que atacar aquesta qüestió “ajudarà enormement a cada estat a mitigar la inflació”.

Publicitat

La carta, dirigida a la comissària d’Energia, Kadri Simson, compta amb les firmes dels ministres d’energia de Bèlgica, Bulgària, Croàcia, França, Grècia, Itàlia, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia i Espanya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió