Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Díaz avisa que venen “setmanes dures” per a l’atur i creu que l’Estat no podrà protegir tots els treballadors precaris

ACN Barcelona.-La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha advertit aquest diumenge que l’atur seguirà augmentant els pròximes dies tot i la “nova normalitat” i preveu unes “setmanes […]

Avatar
Agències 03/05/2020

ACN Barcelona.-La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha advertit aquest diumenge que l’atur seguirà augmentant els pròximes dies tot i la “nova normalitat” i preveu unes “setmanes dures” pel que fa a les dades d’ocupació. En una entrevista a La Vanguardia, la dirigent d’Unides Podem ha ressaltat que l’estat espanyol encara presenta enormes debilitats en l’estructura dels contractes temporals i ha apuntat que serà molt complicat fer costat els empleats més vulnerables. “Veurem que no som capaços d’acompanyar als treballadors precaris durant aquesta crisi d’enorme virulència”, ha dit. Per altra banda, la ministra ha assegurat que els ERTO continuaran i que ara s’està discutint l’abast que poden tenir.

Segons Díaz, les persones que es van desapuntar de les llistes d’afiliació al març – al voltant de 886.000 persones a tot l’Estat durant les últimes dues setmanes del mes- s’aniran incorporant gradualment a l’atur registrat. Díaz també ha fet una menció especial al col·lectiu dels joves, que representen el 34% dels afectats per una expedient temporal d’ocupació.Malgrat tot, la ministra ha garantit que un alt percentatge de les persones afectades per un ERTO podran cobrar aquest mes, tot i que no ha especificat de quin es tracta. A més, ha explicat que les ajudes als treballadors més afectats per la caiguda d’ingressos continuaran. “Pels ERTO de força major, treballem en el manteniment de la prestació pública per les persones, encara que no reuneixin els requisits, i seguir amb el comptador a zero”. De fet, Díaz ha destacat que patronals i sindicats estan d’acord en adaptar els ERTE a la desescalada. Pel que fa a la renda mínima garantida, la ministra confia que les mesura no arribi tard. Tant aquesta ajuda com la prestació per a les treballadores de la llar “han arribat per quedar-se”, ha afegit.Finalment, Díaz ha explicat que el govern espanyol està estudiant noves mesures per evitar que algunes empreses s’aprofitin dels “enormes beneficis” que suposa un ERTO. En aquest sentit, ha destacat que no es facilitarà la tramitació d’un expedient en aquelles empreses que “tinguin seu en un paradís fiscal o que estiguin repartint dividends”.