Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Detectats 53 positius per covid-19 entre els matadors de l’escorxador de Sabadell

ACN Barcelona.-53 treballadors de l’empresa Maper Carns que fan de matadors a l’escorxador de Sabadell han donat positiu per covid-19. Segons l’Ajuntament, Salut els va informar aquest dimarts que després […]

Avatar
Agències 30/09/2020

ACN Barcelona.-53 treballadors de l’empresa Maper Carns que fan de matadors a l’escorxador de Sabadell han donat positiu per covid-19. Segons l’Ajuntament, Salut els va informar aquest dimarts que després de detectar tres positius, i com marca el protocol, van fer les proves PCR a la resta de la plantilla detectant 43 positius més quan encara hi havia 35 treballadors esperant els resultats. Una xifra de positius que a hores d’ara, segons apunta CCOO, ja s’eleva a 53. El sindicat assegura que els 53 positius han obligat a paralitzar l’activitat a l’escorxador perquè no s’estan matant animals. També denuncien que s’ha arribat a aquesta situació perquè Maper Carns ha incomplert sistemàticament les mesures de seguretat des de l’inici de la pandèmia.

Tot i que la direcció de l’escorxador no ha confirmat el tancament de l’equipament, CCOO assegura que ha hagut d’aturar l’activitat perquè no s’estan matant ni vedells ni xais i la cinquantena de treballadors restants “no tenen res a fer”. CCOO denuncia que l’empresa Maper Carns no ha dut a terme cap protocol preventiu ni ha aplicat les mesures de seguretat necessàries davant la situació de pandèmia de la covid-19, posant en risc la seguretat i la salut dels seus treballadors i treballadores. Assegura que no ha pres cap tipus de mesura als espais comuns, menjador i vestuaris, per mantenir la distància social, una situació que ha derivat en els contagis. Davant d’aquest escenari, CCOO anuncia que emprendrà les accions sindicals i legals oportunes per evitar que aquesta situació es torni a repetir i forçar l’empresa a complir amb les mesures de seguretat i salut que preveu la llei. A principis de juliol, CCOO ja va presentar una denúncia contra Maper Carns a la Inspecció de Treball perquè l’empresa estava obligant la plantilla a compartir alguns equips de protecció individuals (concretament els cascos, arnesos i ulleres de protecció), així com per incomplir alguns aspectes del conveni, i es van fer tres jornades de vaga. El sindicat assenyala que després de les mobilitzacions l’empresa va donar als treballadors els equips de protecció individual però que va seguir sense establir protocols de seguretat a les zones comunes com el menjadors, els vestidors o la zona d’entrada.