Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Desmantellen tres plantacions de marihuana amb més de 4.200 plantes a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre

ACN Horta de Sant Joan.-Els Mossos d’Esquadra han desmantellat aquest mes de setembre tres plantacions de marihuana a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. La primera, de 2.800 plantes, […]

Agències 17/09/2021

ACN Horta de Sant Joan.-Els Mossos d’Esquadra han desmantellat aquest mes de setembre tres plantacions de marihuana a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. La primera, de 2.800 plantes, estava amagada en un indret dels Ports d’Horta de Sant Joan, prop del monument conegut com del Guarda. És la tercera gran plantació que es localitza al terme d’aquest municipi, amagada al Parc Natural. Els agents van constatar que estava vigilada per tres persones que no s’han pogut identificar ni localitzar. Als Ports d’Horta s’han comissat més de 17.000 plantes aquest estiu. També s’ha desmantellat una plantació de 194 plantes a les Camposines, a la Fatarella, i dues plantacions a la Torre de l’Espanyol, de 800 i 500 plantes.

La plantació d’Horta de Sant Joan es va trobar el dia 1 de setembre. Les 2.800 plantes mesuraven entre 80 centímetres i 1,10 metres, però encara no havien fet cabdells. A la plantació hi havia tres tendes de campanya, matalassos, roba i queviures, però les tres persones que se sospita que la vigilaven van fugir del lloc. La plantació tenia un sistema de reg que s’abastia des d’una bomba i una bassa d’aigua. El jutjat de Gandesa va autoritzar la destrucció de les plantes de la qual es va encarregar la brigada del Parc Natural dels Ports.El passat 8 de setembre també es va trobar una plantació il·legal de marihuana en un terreny forestal a uns tres quilòmetres de la Torre de l’Espanyol. Hi havia 800 plantes en diferents bancals. Resseguint la captació d’aigua d’aquesta plantació, els Mossos d’Esquadra van localitzar 500 plantes més en un barranc de molt difícil accés. També el jutjat de Falset va autoritzar que fossin destruïdes al lloc.Finalment, aquest passat dilluns, es va trobar una plantació a les Camposines, al terme municipal de la Fatarella. Un veí havia requerit la intervenció d’una patrulla dels Mossos per un problema amb un cadenat. A la zona se sentia una forta olor de marihuana i es van trobar 194 plantes, petits i grans i també nombrosos cabdells en assecament. No s’ha pogut identificar cap responsable.