Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

Desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en domicilis del Penedès i el Tarragonès

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en domicilis del Penedès i el Tarragonès. Hi ha cinc detinguts, que haurien robat en almenys vuit habitatges. També se’ls atribueix el delicte de pertinença a organització criminal. S’hi desplaçaven en vehicle de lloguer, i un cop a la zona d’actuació que havien triat, seleccionaven cases aïllades mentre els seus propietaris no es trobaven a l’interior. Accedien als domicilis per escalament o bé forçant alguna finestra.

La investigació va començar a principis d’any, quan el investigadors van detectar la presència d’un grup que de manera itinerant va cometre cinc robatoris amb força en domicilis a les poblacions de Cabanyes, Guardiola de Font Rubí, Riera de Gaia, Altafulla i Torredembarra, tots ells de similars característiques.

Publicitat

En el transcurs de la investigació es van produir tres robatoris més a les localitats de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Banyeres del Penedès (Baix Penedès) i Gelida (Alt Penedès).

El modus operandi era molt similar en tots els robatoris. Aprofitaven l’última hora de la tarda, i tot i que no succeïa en totes les ocasions, els membres utilitzaven un bar com a punt de trobada prèvia als robatoris.

Allà preparaven els desplaçaments, estudiaven els camins i vies secundàries de la zona objectiu per on fer l’aproximament a les cases i establien tant el punt on baixaven del vehicle com el punt de recollida.

Els detinguts robaven tot tipus d’objectes: diners en efectiu, joies i rellotges, material informàtic i electrònic, peces de roba i altres objectes, tant per vendre i obtenir beneficis econòmics com per a usos particulars.

El passat dia 6 d’abril, un cop identificats i ubicats els presumptes autors, els investigadors van posar en marxa un operatiu policial on tots cinc membres van ser detinguts. Els Mossos van escorcollar tres domicilis de la demarcació de Tarragona, on van localitzar diferents efectes entre els quals destacaven alguns objectes provinents dels robatoris investigats.

El 8 d’abril van passar a disposició del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vilafranca del Penedès, i tots cinc detinguts van ingressar a presó provisional. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió