Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Desarticulen un grup criminal a Lleida i Madrid que estafava asseguradores simulant robatoris de cotxes

ACN Lleida.-La policia espanyola ha detingut a quatre persones a Lleida i Madrid per pertànyer, de forma suposada, a una organització criminal especialitzada a estafar companyies d’assegurances. Simulaven robatoris de […]

Avatar
Agències 31/05/2021

ACN Lleida.-La policia espanyola ha detingut a quatre persones a Lleida i Madrid per pertànyer, de forma suposada, a una organització criminal especialitzada a estafar companyies d’assegurances. Simulaven robatoris de vehicles i posteriorment cobraven les indemnitzacions corresponents obtenint grans beneficis. La policia va iniciar la investigació el passat abril, després d’inspeccionar una nau industrial a Lleida, on es va localitzar un cotxe d’alta gamma que figurava com a robat el dia abans al municipi madrileny d’Alcobendas. El cotxe va ser trobat amb els seients remoguts, sense les portes laterals ni el capó i amb mostres de manipulació diversa.

La policia va descobrir que la persona que denunciava i l’usuari del cotxe havien simulat el robatori del mateix, actuant de forma pactada amb les persones que estaven desmantellant el vehicle a Lleida. Igualment, es va comprovar que també s’havien denunciat els robatoris d’altres cotxes.Segons la policia, l’objectiu era aconseguir indemnitzacions de la companyia asseguradora de forma irregular. Per això, els detinguts feien servir diferents modus operandi amb vehicles sinistrats i peces dels mateixos, amb la intenció d’evitar ser descoberts, tant per la mateixa policia com pels departaments de fraus de les asseguradores.Després de robar el cotxe van denunciar que havia estat crematLa policia espanyola explica que el grup criminal havia adquirit també un cotxe sinistrat a Alemanya. Posteriorment en van robar un altre de similar a l’Estat i el van matricular amb la documentació del primer. Després d’aconseguir assegurar-lo de forma irregular amb una asseguradora, van denunciar que havia estat cremat i van cobrar la indemnització. De forma prèvia, al cotxe li van retirar les peces de valor.Posteriorment, segons la policia, van tornar a comprar un altre cotxe sinistrat de la mateixa marca i el van fer servir per matricular un altre cotxe similar, amb el que van reparar el cotxe sinistrat. Una vegada va estar reparat, van denunciar novament el seu robatori per cobra, una altra vegada, la indemnització i tornar a fer servir les seves peces.Quan la policia va descobrir el modus operandi, els agents van continuar investigant i recollint informació, tant de la Direcció General de Tràfic (DGT) com de les diferents companyies asseguradores. Després es van detenir les quatre persones a Lleida i Madrid, i se les acusa de robar vehicles, estafa, simulació de delictes i pertinença a grup criminal.