Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Desarticulen a Barcelona i Madrid una organització criminal que va defraudar més de 12 MEUR mitjançant ‘pishing’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Policia Nacional ha desarticulat a Barcelona i Madrid una organització criminal que havia defraudat 12.345.731 milions d’euros a través del mètode ‘phishing’. S’han detingut sis persones pels delictes de pertinença a organització criminal, estafa, blanqueig de capitals i usurpació de l’estat civil. La investigació ha permès detectat gairebé 300 víctimes de diversos països europeus. Els arrestats oferien operacions financeres de renda variable, criptomonedes i contractació de productes financers a través de webs fraudulentes, que simulaven les d’una coneguda entitat bancària. Per blanquejar els diners, obrien comptes bancàries en diverses entitats financeres, tant espanyoles com estrangeres, i hi transferien els diners.

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia feta pel representant legal d’una entitat bancària, que posava en coneixement que la seva identitat digital  havia estat suplantada mitjançant la creació d’una web que imitava ser una pàgina del grup financer denunciant.

Publicitat

Aquest portal utilitzava un domini fals, semblant a l’original. L’objectiu era atraure l’atenció de potencials clients francesos perquè aquests fessin operacions de depòsit o inversió, convençuts que ho estaven fent a través de l’entitat financera original.

Més tard es va detectar l’existència de noves pàgines web amb el mateix propòsit .

El mètode per dur a terme l’estafa consistia en oferir a qualsevol client potencial, a través dels portals fraudulents, la possibilitat de fer diverses operacions financeres com la contractació de productes d’inversió o de productes de finançament. En els dos casos, els fons de les persones estafades es transferien als comptes corrents oberts pels estafadors a Espanya, Portugal, Polònia i França. Posteriorment, movien el diner entre comptes per tal de blanquejar-lo.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió