Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Desarticulada una organització criminal que volia introduir 12 tones d’haixix a la costa espanyola amb llanxes

ACN Barcelona.-Una operació conjunta de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària ha desarticulat una organització criminal que volia introduir 12 tones d’haixix en diversos punts de la […]

Agències 26/06/2021

ACN Barcelona.-Una operació conjunta de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària ha desarticulat una organització criminal que volia introduir 12 tones d’haixix en diversos punts de la costa espanyola amb llanxes. Els agents han detingut 65 persones, de nacionalitat espanyola, marroquina i colombiana, a les províncies de Cadis, Sevilla, Almeria, Granada, Múrcia, Alacant i Tarragona. La droga procedia de les costes africanes i es transportava a través d’embarcacions d’esbarjo, de pesca, de gomes o semirígides. Paral·lelament, la policia ha intervingut drogues, una flota de vehicles terrestres i marítims, 89 telèfons mòbils, 2 pistoles detonadores, material electrònic, documentació comptable i diners en efectiu.

Aquesta operació a gran escala prové de dues operacions que s’havien iniciat el mes de maig de l’any 2020. Totes elles perseguien el tràfic de droga i han conclòs amb la desarticulació de les organitzacions que operaven transportant-la a través del mar, des d’Àfrica, a gran part de la costa espanyola.Les investigacions van començar arran de les sospites dels investigadors de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària sobre diversos dels detinguts, els quals mantenien trobades per organitzar la descàrrega, ocultació i distribució de grans quantitats d’haixix.Les organitzacions estaven ben diferenciades, però interactuaven entre si per a la introducció, ocultació i distribució de la droga. Realitzaven l’entrada per mar de la substància per diferents províncies. Comptaven amb llocs per a la ocultació de la droga i la seva posterior distribució pels voltants d’aquests territoris. A més, a Sevilla i Tarragona adquirien la logística necessària per a utilitzar-la posteriorment a Almeria i Múrcia. En aquest sentit, tenien descentralitzada la logística del lloc de treball per dificultar la investigació policial.Després de finalitzar la investigació i frustrar en diverses ocasions les seves aspiracions d’introduir la droga per les costes, es va procedir als registres. Així, els agents han detingut 65 persones, les quals van ingressar a la presó provisional. A tots ells se’ls imputa el delicte de pertinença a organització criminal i delictes contra la salut pública en la seva branca de tràfic de drogues i blanqueig de capitals.S’han intervingut més de 12 tones d’haixix, 5 embarcacions d’esbarjo, 15 embarcacions tipus llanxa ràpida (goma), 3 motos aquàtiques, 3 camions, 3 semiremolcs, 4 vehicles d’alta gamma, una furgoneta, 6 vehicles de gamma mitjana, 89 telèfons mòbils, i 2 pistoles detonadores. A més va ser confiscat nombrós material electrònic, informàtic i també documentació econòmica – comptable així com gairebé 100.000 euros en efectiu i 203.000 rubles de Bielorússia.