Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

De Oro (Vox) acusa Colau, “okupa de professió”, d’haver convertit Barcelona en “el paradís de les ocupacions”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El candidat de Vox a l’alcaldia de Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido, ha acusat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, d’haver creat un “efecte crida” que ha convertit la capital catalana en “el paradís de les ocupacions”. “Des del primer dia, com que ella és de professió ocupa, va dir que aquí l’ocupació no es perseguiria com a altres llocs”, ha assegurat entrevistat per l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Segons De Oro, cal “un missatge fort contra la delinqüència i l’okupació” i ple suport als cossos policials per lluitar contra “ocupes d’aquí, que són il·legals, i màfies que vénen de Romania i d’Itàlia”.

L’alcaldable ha garantit que Vox no farà alcaldessa Colau “ni cap partit que estigui per la independència” i ha avisat: “No regalarem l’alcaldia a ningú”. Per això, ha acusat altres formacions de la dreta com Cs, Valents i el PP de voler “fer alcalde Xavier Trias pràcticament sense negociar”. “Tots ells parlen del catalanisme constitucional i sembla que volen ser l’hereu de l’antiga CiU”, ha criticat.

Publicitat

De l’exalcalde, n’ha criticat que “amaga les sigles del seu partit” i creu que es presenta de nou a les eleccions municipals perquè a Junts estaven “una mica desesperats perquè no trobaven un candidat de consens”.

A més, ha explicat que els diferencia de la resta de formacions de la dreta espanyolista que “tots estan a favor d’una Espanya autonòmica” mentre que Vox hi està “totalment en contra de les autonomies” i “sempre” intentarà eliminar-les. “Sabem que és una feina que potser no passarà mai o trigarà molts anys, però no volem deixar d’intentar-ho”, ha afegit.

Vox es presenta a les eleccions del 28 de maig quatre anys després que la candidatura de l’ara líder al Parlament Ignacio Garriga no arribés a 9.000 vots i no aconseguís representació. De Oro, però, creu que en aquell moment “el partit no estava preparat” i que ara milloraran “moltíssim” els resultats, tot i que no s’ha aventurat a fer cap projecció de regidors.

Tot i que considera “normalitzada” la situació de Vox a l’esfera pública, s’ha mostrat “convençut” que el cordó sanitari contra el partit que hi ha al Parlament es reproduirà a l’Ajuntament de Barcelona si hi acaben entrant i ha deplorat aquest boicot al “tercer partit d’Espanya”. “No pot ser que perquè una formació no t’agradi no li deixis parlar”, ha advertit.

<strong>Mobilitat</strong>

Sobre els grans projectes de mobilitat que s’estan duent a terme a la ciutat, ha carregat contra la construcció de superilles perquè “generen més trànsit” i la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que considera que “només perjudica els qui menys tenen”. Per a l’alcaldable ultra, “hi ha una guerra contra el cotxe” a Barcelona. És per això que s’oposa també a completar la unió de les dues xarxes de tramvia per l’avinguda Diagonal: “No té sentit que al carrer més ample de Barcelona hi hagi molts trossos que només hi hagi un carril”.

En canvi, ha mostrat ple suport a l’ampliació de l’Aeroport del Prat i ha expressat perplexitat per l’oposició de l’actual govern municipal. “Ens estem queixant sempre que hem de fer escala a Madrid; doncs fem un aeroport gran de veritat i potent per poder anar a qualsevol lloc del món”, ha plantejat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió