Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Cultura impulsa un recurs interactiu per aprendre o perfeccionar el català oral

ACN Barcelona.-El Departament de Cultura ha creat un nou recurs integrat al curs oral de català ‘Ep! Escolta i Parla’ per aprendre o perfeccionar el català oral. Es tracta de […]

Avatar
Agències 19/06/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Cultura ha creat un nou recurs integrat al curs oral de català ‘Ep! Escolta i Parla’ per aprendre o perfeccionar el català oral. Es tracta de l”Ep! Interactiu’, que acosta l’aprenentatge de la llengua catalana a persones poc o gens alfabetitzades, facilita al professorat de català per adults una eina amb activitats en línia molt útils a les aules virtuals i per recomanar-les a les pràctiques fora de l’aula. A més, s’adreça a tothom que vulgui millorar el domini del català oral i aprendre o consolidar estructures senzilles i vocabulari bàsic que els han de permetre fer ús de la llengua en el dia a dia. L’interactiu s’estrena amb la publicació del primer mòdul complet, format per una trenta d’activitats en nou unitats.

En total, les activitats interactives estan classificades en tres mòduls i està previst arribar a les 90 activitats. La mecànica consisteix a relacionar àudio i imatge o enregistrar la veu i escoltar-se parlant en català. Totes les activitats són interactives i autocorrectives, excepte els enregistraments dels aprenents.Per saber com fer-les, els aprenents tenen unes instruccions esquemàtiques a través d’un vídeo curt o una veu en off, però també mitjançant una icona que en destaca l’acció principal. Entre les propostes hi ha jocs de memòria, exercicis d’arrossegar i deixar anar o de relacionar imatges segons els àudios escoltats, dictats numèrics o fer parelles.Més del 77% dels alumnes del CPNL han nascut a l’estrangerSegons la memòria del 2020, el 77,5% dels alumnes inscrits al Consorci per la Normalització Lingüística han nascut a l’estranger. Davant d’un increment d’aquesta proporció que ja es venia notant anys abans, el 2019 la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci van crear l”Ep Escolta i Parla, un curs íntegrament oral per aprendre català que s’adreça a persones no alfabetitzades, que coneixen només alfabets diferents del llatí o bé que tenen poc bagatge acadèmic i que no entenen ni parlen català. El curs permet adquirir els coneixement per resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català.