Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Cs veu “indignant i populista” el pacte de la taula de diàleg per “desjudicialitzar” la política i pel català a l’escola

ACN Lleida – El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha qualificat d’”al·lucinant, indignant” i de “populisme antijudicial” el pacte de la taula de diàleg per “desjudicialitzar” la política […]

Agències 27/07/2022

ACN Lleida – El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha qualificat d'”al·lucinant, indignant” i de “populisme antijudicial” el pacte de la taula de diàleg per “desjudicialitzar” la política i pel català a l’escola. “La manera de desjudicialitzar-ho és que la Generalitat compleixi amb la llei. Això és infal·lible”, ha dit. Pel que fa la continuïtat de Laura Borràs com a presidenta del Parlament, Carrizosa qualifica “d’inaudit” que s’estigui debatent si s’aplica o no un article “taxatiu” del reglament que estableix que quan s’obri judici oral per un cas de suposada corrupció, el diputat serà suspès. Carrizosa sospita que la intenció de Borràs és “aguantar” dos anys al càrrec per poder cobrar la “jubilació daurada” que li correspondria.

Sobre la taula de diàleg, Carrizosa no entén que es pretengui “sostraure del coneixement dels tribunals les qüestions que vulneren les lleis” i ho considera una “burla” al sistema democràtic. “Si la Generalitat compleix amb la llei i respecta les lleis, no es judicialitzarà res, i això és el que hauria de dir el govern espanyol”, opina.

El president de Cs al Parlament considera, a més, “increïble” que amb la inflació que estan patint els ciutadans i els problemes que hi ha en sanitat, educació i serveis socials, s’hagi convocat una reunió d’altes esferes “per parlar de separatisme”. “Ens sembla una vergonya i un frau a la ciutadania que no es parli de problemes reals”, ha afegit.

Pel que fa a la situació de Laura Borràs, opina que “tot el que no sigui la suspensió de Borràs es inviable”. A més, considera “ridícul i patètic” assistir a les “proclames” de Borràs parlant de “repressió” i critica que “es pensa que està per sobre de la llei”. “S’està aferrant a la cadira perquè li queda poc per guanyar el ‘bonus’ de la jubilació daurada dels presidents del Parlament”, que li correspondria si seguís al càrrec fins al març de 2023.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions durant una visita que ha fet aquest dimecres al Centre històric de Lleida per denunciar la inseguretat i la “delinqüència” que es concentra en aquest punt de la ciutat. Ho ha fet acompanyat de la regidora de Ciutadans, Maria Burrel, que ha explicat que han entrat una moció que es debatrà al ple de la Paeria del juliol perquè es canviïn les sancions per infringir l’ordenança de civisme per treballs a la comunitat. Carrizosa s’ha compromès a portar aquest assumpte al Parlament i ha instat a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a demanar més coordinació dels cossos policials a la conselleria d’Interior.