Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Cs denuncia la Paeria a la Junta Electoral per la pancarta i el llaç groc a favor dels presos

ACN Lleida.-La portaveu del grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, ha denunciat aquest dimarts la Paeria a la Junta Electoral de Zona (JEZ), per la pancarta […]

Agències 01/10/2019

ACN Lleida.-La portaveu del grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, ha denunciat aquest dimarts la Paeria a la Junta Electoral de Zona (JEZ), per la pancarta i els llaços grocs a favor dels polítics independentistes empresonats en ambdós façanes de l’Ajuntament. Ribes reclamat que les institucions i administracions s’han de “mantenir neutrals” cap als ciutadans ja que “serveixen i presten serveis amb independència de la ideologia que tinguin”. En aquest sentit, Ribes ha recordat que aquest fet és especialment important quan es convoquen eleccions, ja que és quan es posen de manifest els programes i les idees dels partits que s’hi presenten. És per això, que davant l’escenari de la convocatòria del 10-N, Cs creu que la Paeria no pot permetre’s “publicitat de cap tipus” més enllà de la “legalment establerta”.

No és la primera vegada que el grup municipal de Cs porta a la Paeria a la JEZ ja que a les passades eleccions van denunciar els llaços i pancartes que penjaven als despatxos d’ERC, el Comú i la CUP, per representar una “publicitat irregular” durant la campanya electoral i trencar amb la “neutralitat institucional de l’Administració”. En aquest sentit, Ribes ha argumentat que els partits polítics, governin o no, no són “amos dels despatxos o les administracions que governen” perquè estan al servei de tots els ciutadans. És per això, que la regidora considera que han de ser especialment curosos amb l’entorn i el mobiliari amb el que tracten així com respectar la institució a la qual serveixen.Finalment, Ribes ha insistit en que la neutralitat de la Paeria s’ha de mantenir sempre, no només en campanya electoral, i ha recordat que així ho dictamina la jurisprudència en “moltes ocasions” tal com ho estableix l’auto del TSJC que obliga a retirar cautelarment la pancarta de la Generalitat. És per això, que Ribes ha avançat que quan hagin passat les eleccions, reclamaran i insistiran en que les façanes continuïn “netes de qualsevol publicitat partidista a favor d’unes tesis ideològiques determinades que discriminen una part de la ciutadania”.